instant fap

Amnezijo u tebe se uzdamo!

Amnezijo u tebe se uzdamo!

U toku izborne kampanje u nekoliko navrata sam eskivirao riječ „laž“ kako bih sačuvao dignitet svoga protivnika Nijaza Kadirića. Pa je onda Nijaz u emisiji lagao opušteno i samouvjereno do te mjere da nisam imao izbora nego da odgovorim činjenicama i pokažem stvarno lice ovog političkog derivata i njegove spremnosti da dođe do zacrtanog cilja bez obzira na sredstva i posljedice.

Na gluposti koje ministar sa svojim ahbabima piše po „Sanainfo“ u pravilu ne reagujem. Ipak, ovaj put je čovjek otišao toliko daleko u izmišljotinama i LAŽIMA da se koja mora prozboriti. Prvo me optuži za nekakvu korupciju, iako sam uvjeren da on i ne zna značenje te riječi.

Molio bih nekog od iskusnijih vijećnika većine da na prvoj „koordinaciji“ održi kakav seminar, nešto kao „Uvod u osnovnu terminologiju za prozivanje političkih oponenata“. Znam da neće biti lako jer kako čitam po portalima u Nijazovoj stranci je teško biti pametan kome fali diploma a ko je istu nabavio po klizanoj. Piše Nijaz kako je moj „koeficijent“ najveći na kantonu, da je 10, da mi je plata 4000 KM i tako dalje.

Jeste mi među najvećim Nijaze, „koeficijent“, ali na moju sreću i tvoju žalost nije 10. Platu bi mi trebali uvećati za tu izmišljenu hiljadarku jer radim i tvoj i svoj posao. Vi ste mene očito zamijenili sa nekim drugim, nekim ko ima tolika primanja, ali taj neko i ti neki drugi su unutar vašeg „koordiniranog“ tijela, ali o tom potom. Stvarni razlog za posljednja lupetanja na „Sanainfo“ nije moj nerad, nego rad.

Očekivala je gospoda da će načelnik pod pritiskom raditi kako mu se kaže, a ne onako kako zakon propisuje. Pa tako iz sjednice u sjednicu Nijazovi puleni donose nezakonite odluke na vijećničke stolove. Pa im padaju, pa se galami, pa se prijeti. Bolje odluke bi pripremila djeca u vrtiću. Krše se poslovnici, statuti, zakoni. Što bi rekao jedan eminentan stručnjak iz sanskog NIP-a, pusti ti poslovnik, de ti da mi „mahnemo“.

Da ne govorimo o učešću građana u procesu odlučivanja, ma nema govora, to nije više potrebno, kakve javne rasprave kakvi bakrači. O svemu tome više u narednim danima. Što se tiče izvinjenja Zdenjanima tu ste ministre jedino u pravu. Svi političari se Zdenjanima trebaju izvinjavati za dio svoje odgovornosti. Ja, zato što sam dvije decenije poslije rata u Prvomajskoj ulici sa mojim službama i partnerima osigurao milion konvertibilnih maraka i napravio kanalizacionu mrežu.

Zatim, za pripremu i usvajanje rebalansa budžeta u 2020. godini sa planiranim kreditom Razvojne banke s kojim bi se okončao cijeli projekat. Vi, za činjenicu da ste taj kredit oborili preko svojih koalicionih partnera nazivajući ga nekakvim paklenim planom. Da stvar bude smješnija sad se vaši vijećnici pravdaju Zdenjanima kako oni tad nisu bili u Vijeću i da ne snose ama baš nikakvu odgovornost.

Po njima su odgovorni vijećnici SDP-a koji su glasali protiv, a oni fini. Ne znaju vaši vijećnici, ili ih tare kakva amnezija, da je upravo njihov lider zbog svoje političke kampanje za mjesto načelnika oborio kredit. Da su Zdenjani prvenstveno zbog Nijaza Kadirića u prašini već treću godinu.

Što se tiče moje supruge, žena završila pravo na državnom fakultetu, javila se na konkurs, primljena. Radi svoj posao odgovorno i savjesno. Inače, fina jedna osoba, druželjubiva, dobra majka i supruga. Voli malo do “Azela” a ni “Zara” joj nije mrska. Morao sam malo detaljnije, jer nešto mi se često raspitujete za nju, a česta vam je i tema. Ipak, što reče sad pokojni Balašević, ne može da se ruži ružno, ruži se lijepo.

Slažem se i da je vrijeme da se krene raditi. Osim Zdene trenutno se realiziraju projekti u vrijednosti preko milion maraka. Od ovih milion vi ministre i ova nova većina niste donijeli ni jednu jedinu konvertibilnu marku. Osigurao načelnik, općinske službe i SDA, da ona odvratna SDA koja radi dok vi širite nove laži po Facebook stranicama.

S toga, dosta šuplje i kažite građanima a i meni šta bi sa onim poništenim pozivom za privrednike. Možemo li računati na kakvu sadaku Vlade USK barem ove godine, i tako dalje.

Na kraju, na prvoj sjednici vijeća sam vas lijepo zamolio da se ne služite ucjenama i prijetnjama u komunikaciji sa svojim načelnikom. Cijela protekla sedmica je prošla u tom duhu, podnio sam i krivične prijave u vezi s tim. Prihvatite da su izbori prošli, građani vam nisu dali podršku.

Nisam ja kriv. Na hajr!

Načelnik Faris Hasanbegović

KOMENTARI