instant fap

Ananas / Supervoće koje biste trebali jesti svakog dana

Ananas / Supervoće koje biste trebali jesti svakog dana

Sok od ananasa sadrži niz vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, magnezijum, kalijum i tiamin. Zadovoljit će čak 63 posto dnevne potrebe za manganom, 9 posto dnevne potrebe za bakrom, a istovremeno će tijelo snabdeti kalcijumom, gvožđem i fosforom. Ananas je i dobar izvor vitamina C, beta karotena, topivih i netopivih vlakana. Istraživanja su pokazala da svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti.

Prevencija raka

Zahvaljujući vitaminu C i beta karotenu, ima odlična antioksidacijska svojstva. Ananas će pomoći u smanjenju nivoa slobodnih radikala koji mogu da izazovu velika oštećenja unutar ćelija i DNA.

Jača imunitet

Vitamin C jača imunitet i štiti od bakterija, virusa i gljivica. Ananas je odličan izvor bromelaina, jedinjenja koje pomaže tijelu da se obrani od niza infekcija i može da pomogne tokom sezone gripa i prehlade.

Prevencija krvnih ugrušaka

Ananas smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka, piše Stvar ukusa. Osobe koje imaju povećan rizik od nastanka krvnih ugrušaka, svakako treba da počnu da svakodnevno uzimaju sok od ananasa, uz prethodnu konsultaciju sa ljekarom.

Smanjuje rizik od osteoporoze

Zahvaljujući visokom udjelu mangana, ananas može da pomogne u smanjenju rizika od osteoporoze. Samo jedna šoljica ananasa je dovoljna da unesete čak 73 posto preporučene dnevne doze mangana.

KOMENTARI