instant fap

Anes i Kasim Sadiković su bh. državljanstvo dobili uz pomoć Šemsudina Mehmedovića

Sadikovića i Kemala Čauševića, koji se također nalazi pod istragom Tužiteljstva BiH, svojedobno je upoznao Ramiz Delalić Ćelo, nakon čega je započela njihova bliska poslovna suradnja od koje su obojica imala obilatu korist

 

Anes Sadiković, njegov otac Kasim, brat Adis, rođaci Ismet i Damir Sadiković, te poslovni partner Jasmin Kasumović konačno su uhapšeni 13. septembra, u akciji SIPA-e kodnog naziva Boss, koja je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH.

Kako nezvanično doznajemo, intenzivna istraga protiv obitelji Sadiković vodi se najmanje tri godine, no čini se kako je finalizirana tek nakon što je s funkcije direktora Uprave za indirektno oporezivanje smijenjen direktor Kemal Čaušević, njihov najutjecajniji zaštitnik.

Anesa Sadikovića i Kemala Čauševića, koji se također nalazi pod istragom Tužiteljstva BiH, svojedobno je upoznao Ramiz Delalić Ćelo, nakon čega je započela njihova bliska poslovna suradnja od koje su obojica imala obilatu korist. (Čaušević je, nakon smjene s direktorske funkcije, u centru Sarajeva kupio kafić i nekoliko stanova.)

Prema tvrdnjama njihovih poznanika, Kasim i Anes Sadiković su bh. državljanstvo dobili uz pomoć aktualnog zastupnika SDA u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića koji je, uz Kemala Čauševića, bio njihov najutjecajniji prijatelj.

Znakovito je da je Mehmedović ranije imao dionice u poduzeću Bosnaexpres koje su kupili Sadikovići.

Spekulira se kako je Mehmedović, uz policijsku i političku zaštitu na području Zeničko-dobojskog kantona (gdje je već godinama siva eminencija), osiguravao Sadikovićima i podršku u Upravi za indirektno oporezivanje, gdje radi njegov zet. (S. Mijatović)

KOMENTARI