Anes Šabanagić: „Ono što uradiš danas je bitno“, priča o kreativcu iz Šturlića

HomeLokalne temeUSK

Anes Šabanagić: „Ono što uradiš danas je bitno“, priča o kreativcu iz Šturlića

Sanski gimnazijalci obradovali mališane Udruženja “Dobar glas”

Ovo je jedna pozitivna priča  o kreativcu iz Šturlića, koji ima 18. godina, ali  čija ideja podstiče divljenje prema ovome mladiću. Zove se Anes Šabanagić,  učenik je  JU I Srednja škola Cazin. Uskoro završava 4. razred i stiče zvanje mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje. Kao prvo dijete u porodici, poprilično je tih. „ U njegova četiri zida mašta je oživjela i zalepršala svojim krilima“, kroz razgovor rekao je Anesov otac.

Umjetnost od nas čini kreativne ljude.

„Oduvijek sam gajio veliku ljubav prema umjetnosti, a upravo to me tjeralo da se iz dana u dan izražavam sve kreativnije. Još kako mali inspiracija su mi bili crtani filmovi. Uvijek sam pravio kolaže, gdje su u prvom planu bili crtani likovi. Veći dio vremena svoga djetinjstva proveo sam  u svojoj sobi zapisivajući ideje, vizije i snove. To dijete u sebi želim zadržati cijelog života, jer samo takav mogu napredovati“, rekao je Anes Šabanagić.

Prvim računarom otkrio je svijet tehnologije.

„Otkad sam prvi put dobio računar,  počeo sam da istražujem veoma znatiželjno, nastojeći da otkrijem šta se to sve krije u svijetu tehnologije. Program „Photoshop“ sam otkrio 2015. godine i od tada sam zainteresiran za grafički dizajn i kreiranje digitalnog sadržaja. Rane 2020. sam dobio ideju da napravim svoj brend i da pokrenem  liniju odjeće sa svojim dizajnima. Kada sam tek dobio ideju, nisam imao čistu viziju za brend, niti u kojem smjeru želim da ide. Nakon dvije godine razmišljanja sam napokon našao svrhu.

Cilj mog brenda je da pravimo odjeću sa unikatnim dizajnima kako biste se VI isticali. Da napravimo diverziju i donesemo nešto novo i neuobičajeno. Glavni cilj je da koristimo 100% prirodne materijale za proizvodnju te da uz svaki kupljeni artikal posadimo po jedno drvo. Svi dizajni koji se nalaze na odjeći nose neku poruku i simbolizam. Kolekcija odjeće pod nazivom „Ono što uradiš danas je bitno“ (eng. What you do today matters) je najveća poruka koju želim da poručim svijetu. Svaka naša akcija može da promijeni naše živote u budućnosti, ali isto tako može da promijeni živote drugih. Zajedno bismo pridonijeli u spašavanju našeg planeta.“ Za kraj našega razgovora, Anes je jasno istakao svoju viziju:

Sve pročitajte OVDJE

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0