instant fap

Anonymousi u borbi protiv korporacija: Odustanite od otpuštanja radnika ili…

Anonymousi prijete Zyngi – ako ne odustanu od otpuštanja radnika besplatno će objaviti njihove igre-a

Hakeri iz Anonymous grupe objavili su na forumu jedne od svojih službenih stranica AnonNews kako su se dokopali tajnih dokumenata kompanije Zynga koja navodno uskoro planira nova otpuštanja i prebacivanje radne snage i proizvodnje u Indiju.
Totalni rat: Anonymousi vas pozivaju da im prijavite korupciju.

Zynga, najpoznatija po igrama poput FarmVillea, prošli je nedjelju već najavila da će otpustiti oko 140 zaposlenika i zatvoriti neke urede u SAD-u, Japanu i Velikoj Britaniji, a sve zbog velikih gubitaka (više od 50 miliona dolara u trećem kvartalu), prenose na Cnetu dodajući da ova kompanija trenutno raspolaže s oko 1,6 milijardi dolara.

Sada, tvrde Anonymousi, Zynga planira otpustiti ukupno hiljadu ljudi te je ova kompanija zaprijetila tužbom svima ko u javnosti otkrije njihov plan o otpuštanje. ‘S milijardu dolara koje imaju u banci, vjerujemo da su ovakve akcije uvrjeda populaciji i ponašanje kakvo korporacije poput Zynge moraju promijeniti’, zaprijetili su Anonymousi Zyngi.

Hakeri su upozorili šefove Zynge da, ako ne odustanu od najavljenih otkaza, slijedi velika odmazda – besplatno će objaviti sve njihove igre koje su im pokupili sa servera, iako nisu objavili o kojim se sve igrama radi. Ekipi iz Zynge dali su rok – 5. novembra (poznatiji i kao Guy Fawkes dan) da odustanu od otpuštanja i plana prebacivanja ureda iz SAD-a u Indiju, a nakon toga slijedi objava igara.

Na Business Insideru i Daily Mailu kažu da je, osim Zynge, akcija Anonymousa usmjerena i protiv Facebooka kojeg će navodno ‘srušiti’ 5. novembra – no, hakeri su više puta naglasili da neće dirati ovu društvenu mrežu preko koje i sami komuniciraju.

Naravno, teško je zaključiti koliko su ove informacije istinite – do sada se često pokazalo da su najave Anonymousa (odnosno raznih osoba koje su objavljivale informacije u njihovo ime, ali nisu bile povezane s ovim haktivističkim pokretom) lažne te se nisu ostvarile.

KOMENTARI