instant fap

Arifagić-Investment širi proizvodnju i u Bosanski Petrovac: Kupljena firma Fana Zas

Arifagić-Investment širi proizvodnju i u Bosanski Petrovac: Kupljena firma Fana Zas

Nakon što je prije nekoliko dana preuzela nekadašnju farmu “Pučenik“ u Bosanskoj Krupi i najavila otvaranje 200 novih radnih mjesta, firma “Arifagić-Investment”, vlasnika Jusufa Arifagića iz Kozarca, kupila je i bivše drvoprerađivačko preduzeće “Fana Zas” iz Bosanskog Petrovca.

Potpisanim ugovorom između vlasnika firme “Fana Zas” Zlatana Mujadžića i firme “Arifagić-Investment”, vlasnika Jusufa Arifagića, firma poznatog kozaračkog poduzetnika postala je vlasnica hala i zemljišta u Krnjeuši pored Bosanskog Petrovca, gdje se planira otvaranje pogona za proizvodnju koncentrovane stočne hrane, kao i farme za uzgoj prvoklasnih bikova i rasplodnih junica za potrebe bh. tržišta, ali i zemalja regije.

Prije kupovine 10.000 kvadratnih metara hala, odnosno 34 dunuma zemljišta u vlasništvu firme “Fana Zas”, uz podršku općine Bosanski Petrovac, firma “Arifagić Investment” dobila je u zakup i 81 hektar zemljišta na Oraškom brdu i Prkosima, koji će služiti za potrebe buduće farme i proizvodnju stočne hrane.

Prilikom potpisivanja ugovora, Arifagić je najavio pokretanje proizvodnje stočne hrane u Krnjeuši u najskorijem mogućem roku, te istakao da će oko 300 grla norveškog crvenog govečeta koje uzgaja na svojoj farmi u Trnopolju biti premješteno u prostor nekadašnje “Fane”, već do kraja juna.

“Ovo je sigurno jedan veliki dan za općinu i ja ću sa svoje strane sigurno ispuniti sve ono što sam obećao”, istakao je Arifagić.

Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić pozdravio je potpisivanje ovog ugovora, opisavši ga kao važan događaj za općinu i kanton.

“Ovo je kapitalizacija naših napora koji su trajali otprilike godinu dana”, rekao je Hujić i naglasio kako su nedavne investicije firme “Arifagić Investment” u Bosanski Petrovac i Bosansku Krupu od ključne važnosti za poljoprivredu u Krajini, čija polja su, kako je kazao, predugo bila pusta.

U projekte firme “Arifagić Investment” u BiH do sada je uloženo oko 15 miliona KM, a njen rad prate i podržavaju institucije Kraljevine Norveške, kao i naučnici iz stočarske grupacije “GENO Global”.

KOMENTARI