Arnautović se svađa sa austrijskim medijima zbog Džeke: S njim bih večerao bez obzira na sve!

Arnautović se svađa sa austrijskim medijima zbog Džeke: S njim bih večerao bez obzira na sve!

Podsjetimo, tada je naša reprezentacija pobijedila Austriju sa 1:0 golom upravo Džeke, a baš sa Džekom se Arnautović družio u jednom sarajevskom restoranu odmah nakon utakmice. To su mu austrijski mediji itekako zamjerili, a napadač West Hama se morao pravdati riječima da je to bila samo obična večera u jednom malom restoranu.

Ipak, i nakon mjesec dana austrijski mediji očito ne popuštaju Arnautovića koji se ponovo morao braniti. On je poručio kako bi novinari trebali više voditi računa o tome da privatni život jednog fudbalera ne ide u javnost.

“Tu večeru ste vi novinari proslavili kao da sam sa Džekom ostao do tri ujutru. Ta fotografija nije napravljena u tri ujutru i niko nema pravo da priča o mom privatnom životu”, započeo je Arnautović pa je poručio kako je odavno imao plan da se vidi sa Džekom i da bi to uradio bez obzira na rezultat susreta.

“On mi je mnogo pomogao kada sam stigao u Manchester (prešao u Stoke, ali živio u Manchesteru). Večeru smo dogovorili prije meča, tako da bih se s njim našao bez obzira na pobjedu ili poraz. Nismo se vidjeli baš dugo vremena”.

“Ako nešto pišete o meni kao fudbaleru, onda je to OK, jer vam je to posao. Ali kada je u pitanju privatni život, tu želim respekt”, rekao je na kraju Arnautović.

Podsjetimo, Arnautoviću i njegovoj Austriji sada slijedi susret protiv Sjeverne Irske u okviru Lige nacija, a objema ekipama samo pobjeda igra kada je u pitanju borba za prvu poziciju sa našom reprezentacijom.

KOMENTARI