Aronija, najzdravija bobica u Trnovi

HomeLokalne temeSanski Most

Aronija, najzdravija bobica u Trnovi

Aronija sve zastupljenija na području Sanskog Mosta: Kultura koja daje puno

Proizvodnja aronije u posljednje vrijeme ima sve više poklonika na ovim prostorima, prije svega zbog svoje ljekovitosti i mogućnosti proizvodnje različitih produkata od plodova ili listova ove biljke.

Ojačajmo svoj imunitet i kupujmo domaće sa sanskih polja.

Sok od Aronije 1l=10 KM, a ko kupi 10l ide 1l GRATIS. Također nudimo svježu Aroniju po cijeni od 3KM/kg, a ko sam bere na plantaži 2KM/kg.

Sve info na broj tel.061-917-413. Vahid Hridžić

Aronija se naziva i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam. Efikasno ga pročišćava od štetnih tvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja. Studije su pokazale da ima i antikancerogeno djelovanje jer u velikom postotku “ubija” maligne stanice tumora mozga, pluća, dojke, debelog crijeva i jetre. Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i “napad” na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i spriječavajući razvoj kroničnih bolesti.

Potiče iz Sjeverne Amerike, odakle je došlo u Europu, a sjevernoamerički domoroci koristili su ga kao hranu i lijek. Aronija je bogata ljekovitim tvarima i vitaminima te djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno, jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje.

Older Post

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0