instant fap

Asim Kamber: Ako SDA vlada ne prođe, neće proći nijedna druga

Asim Kamber: Ako SDA vlada ne prođe, neće proći nijedna druga

ABC.ba donosi pregled debate sa današnje sjednice Skupštine USK-a. Poslanici su kao i obično, u svom stilu nastavili politizirati i skupštinsku govornicu koristiti za demagogiju i uopštene priče, u šta se možete uvjeriti u sljedećem video prilogu.

“Za ove zahtjeve treba konsenzus svih poslanika u Skupštini USK, jer toliko su teški problemi” zaključio je Jasmin Emrić za govornicom.

“Nemojte nas trpati u nikakve tabore, mi imamo tabor i sa ljudima kojima smo radili ćemo pokušati završiti ovo do kraja. Ne uspijemo li, mi ćemo povući svog kandidata po zahtjevu proljeća”, rekao jeSead Kadić. Ograđujući se je od špekulacija o bilo kakvim velikim koalicijama, naglasio je da su baš oni doveli do ovog što je narod tražio. Da je ovo stanje i trenutna situacija onakva kakvu je narod tražio, nismo baš sigurni.

Admir Hažipašić je “obilazio po terenu i uvjerio se da su ljudi nezavodoljni, nezaposleni i gladni”. Čestitamo Hadžipašiću na obilascima.

Muhamed Škrgić se malo pohvalio svojim stručnim angažmanom, putovanjima i znanju koje je stekao, a koje bi se moglo primjeniti u našoj situaciji. Nadamo se je će Škrgić, na kraju svoj višegodišnjeg mandata, početi dijeliti i primjenjivati svoje znanje.

Nijaz Husić je rekao da su oni rekli zahtjevima to što su rekli, i da su rekli u tom ambijentu u kojem su to rekli… Ustvari, pogledajte u video prilogu.

Kasim Mulalić je zaključio da u Skupštini USK još postoji večina koja želi da zadrži sadašnje stanje i da ne postoji volja da se ono promjeni.

Esad Bašagić smatra prirodnim da je SDA ponudila svog mandatara jer je SDA jedina stranka koja ima deset poslanika u skupštini, te da su jedini preuzeli tu odgovornost. Rekao je da oni ne mogu ispoštovati zahtjev “Bosanskog proljeća” o nestranačkom kandidatu, jer po Statutu stranke moraju predlagati svoje članove.

“Ja ću do kraja insistirati da kandidat koji je predložen od strane SDA bude mandatar”, rekao je Asim Kamber.

Dodao je da će i od demobilisanih boraca tražiti podršku za njegovo imenovanje, a kao glavni razlog za to naveo je informaciju da su kadidat za mandatara i njegova supruga bili na prvoj liniji tokom proteklog rata. Muslimovića je opisao kao najuspješnijeg menadžera koji je stvorio velika sredstva, odnosno dobit kao direktor JP Unsko-sanske šume.

Kamber je na kraju zaključio da se nigdje ne dešava ovo što se dešava kod nas, i zamolio prisutne da razmisle o tome.

Abc.ba

KOMENTARI