instant fap

Asmir Begović od ljeta u novom klubu

Asmir Begović od ljeta u novom klubu

Drago mi je da je januar napokon prošao. Za nas je ovo bio jako težak mjesec, jer se stalno pričalo o transferima. Sada je sve završeno i moramo se ponovo koncentrisati na naše igre, kaže Begović i dodaje kako će vjerovatno na ljeto otići u neki od top-klubova iz Premiershipa • Nemam velikih želja, ali imam ambicije, poručuje golman Stokea i bh. reprezentacije

Posljednje sate prelaznog roka Asmir Begović nije pratio sa strepnjom. Iako su ga otočki mediji konstantno selili iz Stokea ka Unitedu, Cityu, Liverpoolu i Chelseau, golman bh. reprezentacije kaže kako je bio svjestan da se transfer neće dogoditi.

Došao Butland

Nije ga poljuljala ni vijest da je Tony Pulis na Brittanija stadion doveo sjajnog Jacka Butlanda, koji je već upisao nastupe za Gordi albion. Na kraju, Begović je ostao u Stokeu, s tim što će vjerovatno od ljeta biti prodat u jedan od klubova zainteresovanih za njegove usluge. Jedno je sigurno, Begović na ljeto odlazi u velikom transferu i sigurno ne u slabiji klub od Stokea.

“Mediji su pisali kako sam ja izabrao United, a ne City, a zapravo prava istina je da ništa nisam odlučio, niti izabrao”, kaže nam Begović, odgovarajući na upit koliko je tačna informacija da je transfer u United već gotov.

“Nisam potpisao nikakav ugovor, niti predugovor. Da, Stoke je doveo Butlanda, koji je sjajan golman i sigurno ga nisu doveli da grije klupu, tako da mislim da će mene prodati na ljeto. Znao sam da neću otići u januaru, jer jako je teško ići dok traje prvenstvo, pogotovo za golmana. Ako se desi, onda će se transfer desiti na ljeto i to u zavisnosti od toga ukoliko neki golman napusti klub”, govori nam Begović, koji je u subotu poslijepodne naprosto briljirao protiv Arsenala.

Odbranio je niz fenomenalnih udaraca napadača kluba sa Emiratesa, ali, kao i više puta ove sezone, kada ga nisu uspjeli savladati protivnički igrači, učinio je to suigrač.

“Opet nismo imali sreće”, kratko je kazao Begović, koji se sada želi samo koncentrisati na Stoke, koji se nalazi u ozbiljnoj krizi rezultata, s obzirom na to da u 2013. još nisu ubilježili pobjedu.

“Drago mi je da je januar napokon prošao. Za nas je ovo bio jako težak mjesec, jer se stalno pričalo o transferima. Sada je sve završeno i moramo se ponovo koncentrisati na naše igre. Dobro je što nas ljudi traže i žele, ali sada smo svjesni da se ništa neće desiti prije ljetnog prelaznog roka.”

Begović tvrdi kako nema nekih posebnih želja na ljeto, jer je svjestan da je svojim odbranama postao jedan od najboljih golmana na Otoku, te mu predstoji i veliki transfer.

“Nemam želja, samo ambicije. Volio bih pomoći Stokeu da napreduje, ali isto tako bih volio igrati češće u Evropi. Da, ne mogu otići u lošiji klub, to je sigurno, jer se za mene interesuju top-klubovi i samo oni mogu platiti obeštećenje”, kaže Begović, koji dodaje da ono neće iznositi 15 miliona funti, kako se špekulisalo.

Sam sebi diže cijenu

“Mislim da je to menadžer (Pulis, op.a) namjerno kazao kako bi odbio potencijalne kupce u januaru. Imam tri i pol godine ugovora sa Stokeom i sigurno me neće pustiti lako, ali ne vjerujem da će cijena biti 15 miliona”, nada se Begović, koji svojim odbranama sam podiže svoju cijenu, tako da nije isključeno da ona možda bude i veća ukoliko nastavi čuvati mrežu Stokea na briljantan način.

Nadajmo se da će sjajan biti i u narednim utakmicama koje su pred njim, a to se prvenstveno odnosi na kvalifikacije.

KOMENTARI