AUSTRIJSKA DIJASPORA: GLASAJMO SVI ZA AZRU

HomeUncategorized

AUSTRIJSKA DIJASPORA: GLASAJMO SVI ZA AZRU

AZRA – objavila singl „Andersvo“ na njemačkom-bosanskom jeziku
Bosanskohercegovačka-Austrijska umjetnica AzRaH moguci je predstavnik Austrije na ovogodišnjem Eurosongu. AzRaH se ove godine kvalifikovala za finalni show za takmicenje predstavnika na ovogodisnjoj Evroviziji u Stockholmu. Finalni Show će se prenositi uživo danas, petak, 12.02.2016. godine sa početkom u 20:15h na TV ORF televiziji, ili putem online streaminga
http://schoener-fernsehen.com/ – (kliknite na kanal ORF kako bi pratili uzivo).
Azrina izjava uoči finalne noci:

“„Biti dio ovogodišnjeg muzickog spektakla za predstavnika Austrije na Eurosongu je odlična prilika da Bosnu i Hercegovinu predstavim na jednom velikom takmičenju kao jednu civilizovanu državu, kao i sve narode sa balkana koji žive širom bijelog svijeta. Jako sam radosna sto imam priliku za ovo ogromno iskustvo, sa profesionalnom organizacijom cijelokupnog ORF-team-a. Stajati na ogromnoj bini sa najboljom tehnickom opremom i rasvijetom je predivan osjecaj i uzivam zaista u svakom trenutku. Austrija ovu noc pokazuje svoju muzicku diverziju te stavlja znak za toleranciju umjetnika migrantskog porijekla. Skoro svaki umjetnik ima migrantsko porijeklo kao filipinac Vincent Bueno ili Lia Weiler koja je iz Brazila. Cast mi je da dijelim binu sa svim umjetnicima a posebno sa Conchitom Wurst, koja ce otvoriti ovaj takmicarski show. Imam veliki respekt prema Conchiti jer je ovu drzavu „probudila“ iz dugogodisnje muzicke kome.

Takodjer se radujem da cu izaci sa svojim bendom na binu, a posebno sa Denisom Susljikom, covjek niskog rasta koji ce svirati trubu. Zelimo da ostavimo poruku svim gledaocima da muzika i ljubav ruse sve granice i predrasude, te da smo svi isti, bez obzira na izgled, naciju ili vjeru.

Mi ce mo dati maksimum od sebe da predstavimo BiH i njenu dijasporu u Austriji kao i naravno cijeli Balkan, u najboljem svijetlu, te mi je stalo od srca da svi ljudi van BiH a posebno Austrijanci dostignu lijep utisak o ljudima koji poticu iz BiH i sire, te da steknu lijepo misljenje o nasim ljudima i dijaspori, koji su itekako prilezeni svakodnevnoj diskriminaciji i predrasudama u stranim drzavama.

Iz tog razloga smatram da moja pobjeda za predstavnika na Evroviziji  je istovremeno pobjeda i veliki znak integracije cijelog naroda Ex-Yu drzava, te bi bila najsretnija osoba, kad bi mi taj plan uspio. Molim sviju koji zive u Austriji da glasaju za mene putem Telefonvotinga ili SMS poruka!

Zahvaljujem se svima koji su me do sad podržali, kao i onima koji će me sa pozivom iz Austrijske mreže podržati i veceras!
https://youtu.be/tELXWdmA2QM

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0