instant fap

Austrijski ministar: Vakcina protiv koronavirusa bit će dostupna u prvom ili drugom kvartalu 2021.

Austrijski ministar: Vakcina protiv koronavirusa bit će dostupna u prvom ili drugom kvartalu 2021.

Austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober govorio je o aktualnoj situaciji s pandemijom koronavoriusa te kazao kako postoje ozbiljne šanse da vakcina protiv koronavirusa bude u upotrebi u prvoj polovini 2021. godine.On je kazao kako je proteklih dana razgovarao s međunarodnim zvaničnicima te kako je opći zaključak da pandemija još nije dosegla vrhunac i to je to zabrinjavajuće. U svijetu danas postoji više od 200.000 novih slučajeva dnevno, piše Kurier.

“Pandemija je najgora kriza koja se pojavila zadnjih desetljeća i pokrenula je najgoru recesiju. Uravnoteženost zdravlja i ekonomskih interesa sada je najveći izazov. Drugi val na jesen bio bi katastrofa za ekonomiju”, kazao je ministar.

Naveo je primjer Izraela kao zemlje koja je dugo vremena bila uzor, brojevi su nakon kraćeg opuštanja sada krajnje ekstremni, kao što je to i Singapur. U Austriji smo u međuvremenu imali porast od 30 do 35, trenutno imamo preko 100 novih infekcija dnevno, objašnjava Anschober.

Sada smo u trećoj fazo, a ona je stabilizacija nakon koraka otvaranja.

“Bilo je otvaranja granica, više kretanja, više turizma. U ovoj fazi trebalo je očekivati ​​regionalne epidemije. Vlada sada radi na povećanom testiranju i pregledu u rizičnim područjima”, kazao je.

KOMENTARI