instant fap

Avaz izmislio pljačku budžetskog novca

Dopis koji je 21. septembra iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva proslijeđen federalnom Ministarstvu prostornog uređenja je kratak i jasan: nekadašnji ministar Salko Obhođaš nije opljačkao Federaciju i 89.500 maraka poklonio Dariju Novaliću, vlasniku i direktoru NIK Denameda koji izdaje magazin Start BiH.

Tvrdnju o pljački iznio je Dnevni avaz tadašnjeg vlasnika Fahrudina Radončića u seriji laži objavljenih u novembru prošle godine nakon što je Start BiH objavio tekst o tome šta će tokom suđenja kriminalac Zijad Turković pitati aktuelnog vlasnika Saveza za bolju budućnost kad se na strani odbrane pojavi na klupi za svjedoke u procesu koji se zbog serije brutalnih ubistava, pljački i trgovine drogom protiv, kako mu Radončić tepa, “Zike” vodi pred Sudom BiH.

Dnevni avaz, kojeg je Radončić u međuvremenu prodao bivšoj supruzi Azri za 200 miliona maraka, u seriji tekstova tvrdio je da je Obhođaš nezakonito i neopravdano Startu BiH i Novaliću poklonio 89.500 KM iz budžeta za, kako se tvrdilo, “usluge besmislenog reklamiranja koridora 5c”.

Bivši ministar je sam nakon te serije Avazovih laži proslijedio kompletnu dokumentaciju o ovom poslu nadležnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, čiji je tužilac Ćazim Hasanspahić sve pažljivo proučio i utvrdio da kriminala nije bilo.

Kompletan tekst obavijesti koja je pod brojem T09 0 KTA 0030382 11 Ministarstvu poslana 21. septembra ima samo jednu rečenicu koju doslovno citiramo: “Obavještavamo vas da je ovo Tužilaštvo, nakon razmatranja spisa i dostavljenih dokaza u vezi sa raspisivanjem i provođenjem tendera u vezi se odabirom najpovoljnijeg ponuđača za pružanje usluga u vezi sa upoznavanjem javnosti sa izgradnjom koridora 5c, provedenog od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja, utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno bilo koje krivično djelo i odlučilo da ne pokreće istragu”, objavio je magazin Start na svojoj web stranici.

KOMENTARI