instant fap

Avaz mora platiti “čaršijskom šerifu koji odlučuje o životu i smrti”

Avaz mora platiti “čaršijskom šerifu koji odlučuje o životu i smrti”

On je za klevetu tužio tadašnjeg urednika Seada Numanovića i autore Almasu Hadžić i Faruka Velu zbog dva teksta u kojima je izrečeno niz uvreda, neistina, zlonamjernih i neprofesionalnih kvalifikacija

avaz-mora-platiti-carsijskom-serifu-koji-odlucuje-o-zivotu-i-smrti

Poslanik SDA u Skupštini USK-a Asim Kamber, “čaršijski šerif koji odlučuje o životu i smrti u Sanskom Mostu” (naslov kojim ga je opisao Avaz), dobio je prvu tužbu protiv Radončićevog Avaza.

On je za klevetu tužio tadašnjeg urednika Seada Numanovića i autore Almasu Hadžić i Faruka Velu zbog dva teksta u kojima je izrečeno niz uvreda, neistina, zlonamjernih i neprofesionalnih kvalifikacija.

Na Općinskom sudu Sanski Most, u rješenju kojeg je donijela sudinica Matilda Šulentić – Kananović, tuženima se nalaže da solidarno isplate odštetu od 2.500 maraka, sa zateznom kamatom od 12 posto oštećenom Kamberu. U rješenju se navodi da su posebno drske lažne tvrdnje da se tužitelj zakleo da će strpati generala Mehmeda Alagića iza rešetaka, da je izvršio političko ubijanje tog istog generala, da je tužitelj personifikacija ubuđalosti ljudskog resursa i ljudske izvitoperenosti, da je tužitelj čaršijski šerif koji odlučuje o svemu, pa čak i o životu i smrti, da ga se upoređuje sa osuđenim kriminalcem, da mu je uzor nacista Gebels, da tužitelj ima stan u Zagebu, kuću u Dubrovniku, da ima stan u Beču, da traži uplate SDA pa da on koristi te pare, itd. Bezobzirno, drsko i podmuklo klevetanje od tuženih dokazuje i činjenica da se čak objavljuju i izmišljotine u vezi sa njegovom porodicom. Konkretna tvrdnja da je tužitelj i zabranio rođenom sinu da se vjenča i slično. Sud je utvrdio da novinari Avaza nisu dokazali ove navode.

– Njihovi sugovornici Nihad Ključanin, Eniz Kazić i Hamdija Šarčević su, ustvari, uglavnom u vezi sa Radončićevom političkom strankom SBB. Pošto se oni nisu ni pojavili da na Sudu podrže Avazove novinare, ja sam poslije ove presude saznao da se u Sanskom Mostu priprema disciplinska mjera u okviru SBB-a protiv njih. Eto kako oni funkcionišu, kazao nam je Kamber.

On za sebe ističe da je osoba o kojoj je Avaz iznio najveći broj laži, pojedinačno, a da mu nisu dozvolili da ih demantuje. A sve to je opisao u svojoj knjizi “Država neboder” koja je doživjela i drugo izdanje.

Oslobođenje

KOMENTARI