instant fap

Avaz prodaje avion

Avaz prodaje avion

Kompanija Avio Trans u sastavu Grupacije Avaz iz Sarajeva oglasila je prodaju luksuznog putničkog aviona Cessna, sa sedam mjesta, devet mjeseci nakon njegove registracije u Bosni i Hercegovini. Prema podacima objavljenim na internetskom oglasniku planechek.com, avion Cessna Citation 550 Bravo je u prodaji od 10. januara, po cijeni od 2,4 miliona dolara.

Direktor Avio Transa Omer Kulo je izjavio za Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva da im treba veći avion i da je to jedini razlog prodaje. Avion je nakon kupovine u martu 2012. registrovan u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH kao vlasništvo Avaza, da bi od 20. novembra kao vlasnik bio upisan Avio Trans iz Sarajeva.

Ovu aviokompaniju je osnovala Avazova sestrinska firma Avaz roto press. Nedugo nakon preuzimanje letjelice Avio Trans je krajem novembra prošle godine dobio dozvolu za obavljanje komercijalnih letova koju izdaje BHDCA. Prema dostupnim informacijama, najpoznatiji putnik u Avazovoj letjelici bio je ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, koji je sredinom augusta prošle godine putovao Cessnom na samit Organizacije islamske konferencije (OIC).

Po povratku u Sarajevo Lagumdžija je objasnio da je MVPBiH imao komercijalne ponude iz Slovenije za let do Meke u Saudijskoj Arabiji, uz dva zaustavljanja, po cijeni od 22.000 do 30.000 KM, te da se opredijelio za avion Avio Transa koji ih je koštao samo 8.000 KM.

U jučerašnjem razgovoru za CIN Lagumdžija je kazao da na koncu nije plaćeno ništa jer se radilo o donaciji, kao i to da je let imao i humanitarni karakter jer je iskorišten za spašavanje građana BiH iz Sirije.

Osnivač Avaza Fahrudin Radončić je kompaniju prodao bivšoj supruzi u julu prošle godine, da bi mogao biti imenovan za ministra sigurnosti BiH.

KOMENTARI