Avdo Halilović, autor najprodavanije knjige u Planjax shopu

HomeUncategorized

Avdo Halilović, autor najprodavanije knjige u Planjax shopu

Održana promocije knjige Avde Halilovića

Avdo Halilović, profesor bosanskog jezika i književnosti koji maternji jezik predaje djeci u Osnovnoj školi “Mahala” svojim zbirkama pripovjedaka nametnuo se široj čitalačkoj publici.

Njegova inspiracija su događaji iz naše prošlosti, priče koje dosad nisu ispričane, a koje želi ostaviti u amanet našim potomcima da upoznaju i znaju Bosnu onakvu kakva je bila u ranijim stoljećima.

Već smo pisali o djelima ovog istaknutog književnika, a na nedavno održanom sajmu knjiga u Sarajevu prof. Halilović dobio je još jednu nagradu za svoj rad. Naime, njegova knjiga Čardak na Savi proglašena je najprodavanijom knjigom u knjižari Planjax shop.

O Zlatnom peru 2015 za najprodavaniju knjigu Halilović kaže da je to san svakog pisca i motiv da nastavi pisati nove priče.

Ono što je ekskluzivno potvrdio za naš portal jeste da će se u narednom periodu posvetiti pisanju knjiga za djecu.

Iako je već objavljena jedna priča “Vilenjak” u zbirci za djecu “Najljepše priče za djecu i omladinu sa konkursa Planjaxovo pero 2015 – Heroj cvjetne livade”, prof. Avdo Halilović priprema nove koje želi pokloniti svojim učenicima, ali i svoj djeci koja vole knjige kao pečat svog djetinjstva i pečat zavičaja i domovine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0