Azra Brdar: Znate li šta je stigmatizacija?

Homeinmedia danas

Azra Brdar: Znate li šta je stigmatizacija?

Do zore rade klubovi: U nekim dijelovima BiH derneči se kao u stara vremena, inspekcije selektivno treniraju strogoću

Od prvog dana pandemije ponašam se odgovorno i poštujem sve zakonske mjere, ali je bit mog pisanja neopravdana i nepostena STIGMATIZACIJA zasnovana na lažima…

Da krenem hronološki.

U srijedu kada su došli rezultati moje prijateljice, a naše sugrađanke koja se “zarazila” na RADNOM MJESTU uredno sam se prijavila epidemiološkoj službi, prijavila naš zadnji susret i dobila odgovor da se ne trebam testirati jer je prošao period inkubacije.

U četvrtak ujutro sam otisla do apoteke i trgovine i sat vremena kasnije dobivam poziv iz bolnice da su ih zvali “odgovorni građani” navodeći da su me vidjeli sa “pozitivnom” prije par dana, tu dolazi čak do neki apsurdnosti navodeći vrijeme i datume, a zaboravljajući da je tad čak bio i “policijski sat”.

Ja razumijem strah i NE zamjeram ljudima što su zvali, ali ne razumijem potrebu da lažes datume samo da bi naštetio nekom, a u ovom slučaju meni.

Ne razumijem to da uđem u trgovinu, a ti vidno “pobjegneš, uđem u pekaru,a djevojka što radi navuče masku haman pa na oci, izađem da bacim smeće, a osjetim jak miris dezinfekcije, a do sad ga nisam osjećala.

SVETI MJESEC RAMAZAN JE, MJESEC MILOSTI I OPROSTA, a ja vas moli da ne ponavljate iste greške, kad opet za nekog posumnjate da je zaražen ili blizak, razmislite dobro barem kad ste ga vidjeli i nemojte da još neko provodi dane plačući jer ste mu nepravdu nanijeli.

Hvala svim prijateljima koji su uz mene, a i onima za koje sam mislila da su mi prijatelji HVALA!

JER NEĆE NAS KORONA UBITI, UBIT ĆE NAS
STIGMATIZACIJA!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0