instant fap

Azra Memić pozvana na Balkansko prvenstvo u Istanbul

Azra Memić pozvana na Balkansko prvenstvo u Istanbul

Azra Memić, članica Karate kluba „Hurije“ iz Sanskog Mosta pozvana je od strane Karate saveza Bosne i Hercegovine, da kao član državne reprezentacije nastupi na Balkanskom prvenstvu za djecu, koje će se od 12. do 16. juna održati u Istanbulu u Turskoj.

Poziv da kao predstavnica reprezentacije BiH nastupi na Balkanskom prvenstvu u Turskoj došao je nakon ostvarenih rezultata na izbornim turnirima, od kojih se posebno ističe posljednji nastup na Državnom prvenstvu u Tuzli, na kojem je u konkurenciji takmičara u uzrastu do 12 godina, u kategoriji do 37 kg, osvojila srebrnu medalju. Ovo je svakako veliko priznanje za Karate klub „Hurije“, koji već nekoliko godina u kontinuitetu ostvaruje odlične rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Ipak, odlazak Azre na Balkansko prvenstvo prate određeni finansijski problemi. Naime, kako nas je upoznao Kemal Hodžić Hepa, određene troškove vezane za putovanje i boravak takmičara u Istanbulu za vrijeme prvenstva snose matični klubovi. Klub je već obezbijedio određeni dio sredstava, međutim to je još uvijek nedovoljno, tako da je odlazak predstavnice kluba na balkansko prvenstvo još uvijek pod znakom pitanja, ističe Hodžić. On je ovom prilikom pozvao sanske privrednike, ali i sve druge ljude dobre volje, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Azrin odlazak u Tursku, jer bi bila velika šteta za ovu mladu takmičarku, ali i za Sanski Most, da ne pokuša na Balkanskom prvenstvu ostvariti dobar rezultat.

Nadamo se da će ovogodišnji predstavnik Karate kluba „Hurije“ imati priliku nastupiti na Balkanskom prvenstvu, da finansijska sredstva neće spriječiti njen nastup, te da će svojim radom opravdati ukazano povjerenje selektora reprezentacije BiH, i da će imati priliku na dostojanstven način predstaviti grad iz kojeg dolazi

KOMENTARI