instant fap

Bacate previše hrane? Riješite ovaj problem

KADA BISTE sada pogledali u svoje smeće, što biste tamo pronašli? Nekoliko uvenulih voćki, pljesnivi sir, pola kutije pokvarenog sosa od rajčice ili ostatke jučerašnjeg ručka? Iako se pojedinačno svi ovi odbačeni proizvodi ne čine kao velika šteta, kada se sve zbroji, to su ipak velike količine odbačene hrane. Kako biste spriječili nepotrebno rasipanje hranom, a pri tome uštedili i koju kunu, promijenite svoje navike na način kako savjetuje wholeliving.com i uspjeh neće izostati.

Pogledajte što bacate u smeće
Tjedan dana gledajte što bacate u smeće, ali ne samo gledajte nego analizirajte i na osnovu toga mijenjajte navike. Ako bacate pola kutije ustajalih žitarica razmislite I drugi put kupite manju kutiju i slično. Ako znate što bacate, lakše će te riješiti problem.

Organizirajte
Vodite računa da vam je organiziran kako vam se ne bi događalo da neke namirnice zgurate na kraj i zaboravite na njih dok se ne pokvare. Ostatke hrane koje ste spremili u spremite u prozirnu kutiju i stavite ih na vidljivo mjesto. Tako će te prije posegnuti za njima.

Jedite manje porcije
Prije nego si opet skuhate hrane dovoljno za vojsku razmislite hoće te li stvarno pojesti tako veliku porciju. Pripremajte hranu u razumnim količinama i spriječite rasipanje.

Provjerite temperaturu u hladnjaku
Istraživanja su pokazala kako je temperatura u većini hladnjaka ipak malo previsoka što dovodi do lakšeg kvarenja hrane. Obratite pažnju na temperaturu na koju je programiran vaš hladnjak i pobrinite se da je dovoljno niska.

Zamrzavajte ostatke
Ako znate kako nećete uskoro pojesti ostatke današnjeg ručka, radije ih zamrznite u individualnim porcijama. Tako će te lakše odmrznuti željenu količinu i veća je šansa da će te spremljene ostatke zaista i pojesti.

Kupujte češće
Ako odlazite u veliku kupovinu jednom tjednom, veća je šansa kako će vam se i pokvariti. Radije u kupovinu odlazite nekoliko puta i kupujte manje količine kako bi uvijek imali .

Kupujte lokalno
i koje se doprema iz daleka dok stigne do vašeg stola, već je danima na putu i time je već prošlo pola njegova roka trajanja. Kad god ste u prilici kupujte ove proizvode od lokalnih proizvođača jer će duže biti svježe.

KOMENTARI