instant fap
NaslovnicaMagazin

Bajadera savršenog ukusa: Recept s lješnjacima koje vole sve generacije

Bajadera savršenog ukusa: Recept s lješnjacima koje vole sve generacije

Mnoge vrste poslastica su prošle i došle, zamijenjene nekim novim, ali nezaobilazni klasik čvrsto drži svoju poziciju. 

Brzo se priprema, a nije potrebno ni mnogo sastojaka. Osim toga, ovaj kolač je prilično zasitan i izdašan. 

Sastojci:

Podloga: 

300 g šećera 
8 kašika vode 
150 g mljevenih oguljenih badema 
150 g keksa 
15 g maslaca

Nadjev: 

150 g šećera u prahu 
100 g maslaca 
100 g mljevenog keksa 
50 g crne čokolade 
1 kašika slatkog vrhnja

Glazura: 
200 g crne čokolade 
1 kašika ulja 
1 dl slatkog vrhnja 
20 oguljenih badema

Priprema:

Podloga: Bademe za podlogu i kasnije posipanje staviti u kipuću vodu, ostaviti ih 10 minuta i skinuti im kožicu. Osušiti ih u pećnici na vrućem zraku. Šećer staviti u vodu da prokuha. U vrući sirup umiješati mljevene bademe, keks i maslac. Dobro promiješati da se sastojci spoje. Smjesu ravnomjerno rasporediti u kalup koji ste premazali maslacem. Ostaviti na hladnom da prenoći.

Nadjev: Rastopiti na pari čokoladu uz dodatak slatkog vrhnja. Pjenasto izmiksati šećer i omekšali maslac. Na kraju umiješati mljeveni keks i smjesu rastopljene čokolade i slatkog vrhnja. Premazati nadjev preko podloge i ponovno staviti na hlađenje dok se ne stisne. Kad je dobro ohlađeno i prilično tvrdo, izrezati na male pravokutnike ili kocke, po želji.

Glazura: Za glazuru otopiti čokoladu na pari uz dodatak slatkog vrhnja i ulja. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim svaki preliti preko nadjeva. Staviti na neku podlogu koju je potrebno prekriti papirom za pečenje. Po želji posuti sitno nasjeckanim bademima i ostaviti još neko vrijeme da se čokolada stisne, piše Večernji list

Prijatno!

KOMENTARI