instant fap
NaslovnicaMagazin

Bajadera

Bajadera

Potrebno:

* 800 g šećera
* 1/2 litre vode
* 250 g maslaca
* 300 g oraha
* 300 g mljevenog keksa
* 75 dkg čokolade

Glazura:

* 150 g čokolade za kuhanje
* 75 g maslaca

Priprema:

Ušpinovati šećer (staviti šećer i vodu u veći lonac i kuhati dok se sav šećer otopi, a smjesa postane sirupasta). Treba paziti da se ne drži predugo na vatri (kako se ne bi šećer ponovno počeo kristalizirati, a opet da se ugusti kao sirup), pa dodati maslac, orahe i kekse. Podijeliti masu na dva dijela i u jedan dodati 75 dkg rastopljene čokolade. Tako će se dobiti karakteristične dvije boje bajadere. Pleh za kolače namastiti, dno obložiti staniolom te prvo uliti tamnu, a onda svijetlu smjesu. Preko svega preliti glazuru. Napomena: U originalnom receptu za bajaderu glazura se radi od 150 g čokolade i kašika maslaca.

KOMENTARI