instant fap

Bajram Sanjana

Bajram Sanjana

Dugo čekani, najmiliji gost svakog muslimana i muslimanke, stigao je i u domove Sanjana. 30 dana posta, odricanja od grijeha, zlobe, zavisti i svakog oblika harama, pročistilo nam je duše i zagrijalo srca. Besplatne lepinje u sanskim pekarama. Uvijek na pomoći članovi Condora. Neprobojni bedem odbrane medicinara u sanskoj bolnici. Bistra Sana. Ove godine, možda i više nego ikad ranije imamo razloga biti i sretni i ponosni na ovaj mubarek dan. 

Dokazali smo kolika je snaga Sanjana. Bili smo svi kao jedno proteklih mjeseci, pazili jedni na druge, poštovali upustva i virus koji je pokorio svijet pobijedili s hrabrih 4:0. Izliječeni sugrađani vraćaju se kućama taman na Bajram. Sanjani kojima je trenutna adresa negdje izvan granica našeg Grada na devet rijeka mogu preći te granice, ma preletjeti ih, i doći na majkinu baklavu, po didin bajramluk. Nagrađen nam je post, nagrađeno nam je jedinstvo. 

Prepuna Prijedorska u bajramskim odijelima Sanjana i ukrašenih ljepotom Sanjanki, a mirisi bamije i dolmi i begove i japraka i pita…uh, svakom mahalom se šire.

To je naša Sana, sanska sva. Nepobjediva, ujedinjena i u dobru i u lošem. To je ta krv u našim žilama, naš kod, naše naslijeđe.

Budi mi dobro, Grade moj!

KOMENTARI