instant fap

Bajramske radosti u Švedskoj: Posjetitelji uživali u bogatom programu

Bajramske radosti u Švedskoj: Posjetitelji uživali u bogatom programu

U subotu, 8. juna u organizaciji BKC-a, u prepunoj sali Folketshus u Lidköpingu, održana je bajramska manifestacija. Domaćin susreta bio je džemat Skövde.

Smajo ef. Šahat je uputio riječi dobrodošlice i naglasio da je opštini Skövde predat zahtjev za gradnju Džamije.

Predsjednik BKC-a Dževad Rekanović je pohvalio organizaciju susreta i pozvao na još veću suradnju omladine unutar BKC-a. Gost predavač, Mubin ef Neimarlija je u svom izlaganju pozvao na jedinstvo muslimana jer tu se očituje snaga jedne zajednice.

Posjetitelji su imali priliku uživati u raznovrsnom programu u kojem su učešće uzeli horske sekcije mladih iz svih džemata Västra Götaland.

Bajramske radosti u Švedskoj: Posjetitelji uživali u bogatom programu - undefined
Radiosarajevo.ba: Bajramske radosti u Švedskoj: Posjetitelji uživali u bogatom programu

Bilo je lijepo vidjeti i slušati djecu i omladinu Göteborga, Boråsa, Surte, Trollhättana i Skövdea a što daje do znanja da imami i mualime odlično rade sa mladim naraštajima u svojim džematima.

Također, publika je uživala u izvedbama ilahija i kasida, Mesuda ef Muhić, Mubin ef Neimarlija, Hasana ef Jašarević, Elvedina ef Bešlija.

Bosanskim narodnim igrama i pjesmama predstavio nam se KUD “Behar” iz Göteborga. Svojim nastupom oduševili su sve prisutne. Ipak, najveću pažnju izazvao je nastup horske sekcije džemata Skövde.

Aktiv žena džemata Skövde početkom ove godine formirao je horsku sekciju. Njihov premijerni nastup je bio više nego uspješan.

Gromoglasan aplauz publike je to ujedno i potvrdio.

Treba istaći i pohvaliti njihovu angažiranost u organizaciju i pripremi hrane i kolača, za sve goste. Moderator programa bio je Ferid Krak. 

Bajramske radosti u dijaspori ima elemenata da kod ljudi pojača imam i patriotizam i ljubav prema svome svemu. 

KOMENTARI