instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Bajramsko druženje u Vršu i Demiševcima

Bajramsko druženje u Vršu i Demiševcima

I ove godine Ramazanski bajram je na prigodan način obilježen u svim mjesnim zajednicama na području sanske općine.

Tradicionalna druženja upriličena su u Vršu i Demiševcima, a veliki broj mještana iz ovih i okolnih mjesta uveličao je obilježavanje ovog najvećeg islamskog praznika. U Vršu je upriličen obilazak šehidskog mezarja, gdje je u prisustvu predstavnika općinske vlasti na čelu sa načelnikom općine Farisom Hasanbegovićem i predstavnicima mjesne zajednice, odata počast šehidima i svim stradalim mještanima ovoga sela u proteklom ratu.

Nakon toga, na poznatom izletištu je uz tradicionalno bajramsko druženje, održan turnir u malom nogometu, ali i ostala sportska takmičenja, poput potezanja konopca, bacanje kamena sa ramena, te takmičenje u trčanju. Organizator se i ove godine potrudio da na prigodan način ugosti i dočeka brojne goste, te ih počasti tradicionalnim bosanskim jelima i poslasticama, te pobjednike pomenutih takmičenja nagradi vrijednim nagradama.

Cilj druženja je očuvati tradiciju bajramskog druženja, te radost ovog velikog praznika podijeliti s prijateljima, komšijama i rodbinom, istakli su organizatori. Povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama, i mještani Demiševaca su upriličili tradicionalno bajramsko druženje, a ovaj događaj održan je na lokalitetu sportskog igrališta, gdje su nedavno okončani radovi na njegovom uređenju. Inicijativu mještana o izgradnji i uređenju ovog prostora podržala je Općina Sanski Most, a zahvaljujući zajedničkoj saradnji napravljeno je sportsko igralište sa svim pratećim sadržajima, a predsjednik Mjesne zajednice Demiševci, Vehbija Okčić, uputio je zahvalnost svima koji su podržali njihovu inicijativu. Realizacijom pomenutog projekta ovaj prostor je u značajnoj mjeri obogaćen novim sadržajima za sport i rekreaciju, koji će od sada biti na usluzi mještanima ovog sela, a posebno djeci i omladini.

KOMENTARI