instant fap

Bajrić se oporavlja. Liječnici smatraju da je operacija u potpunosti uspjela

Bajrić se oporavlja. Liječnici smatraju da je operacija u potpunosti uspjela

Sanjanin Amir Bajrić (43), uspješno je operisan na klinici u Istanbulu, nakon što je prije nekoliko dana primljen u tu zdravstvenu ustanovu. Dobra vijest je da liječnici smatraju kako je operacija u potpunosti uspjela, a Bajrić se trenutno oporavlja.

Operativni zahvat je trajao duže od deset sati i radi se o operaciji koja se smatra jednom od najkomplikovanijih u oblasti hirurgije. Tokom operativnog zahvata hirurzi su Bajriću uspješno uklonili tumor na glavi gušterače.

Prije nekoliko dana Bajrić je otputovao u Tursku, gdje je hospitaliziran, a u međuvremenu ljekari na pomenutoj klinici obavili su sve neophodne zdravstvene preglede i pretrage. Magnetnom rezonancom je utvrđeno kako nije došlo do širenja tumora.

Bajrić je još jednom zahvalio svim ljudima koji su proteklih sedmica sudjelovali u humanitarnim akcijama kako bi se prikupila neophodna sredstva za njegovo liječenje. Podsjećamo da je njemu nedavno dijagnosticiran tumor na glavi gušterače, a s obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta, pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika, što je na kraju realizovano.

Zbog mogućnosti širenja i ekspanzije tumora vrijeme je bilo bitan faktor, pa je neophodna sredstva trebalo što prije sakupiti. U humanitarnu akciju za pomoć ovome ocu dvoje maloljetne djece uključio se veliki broj građana u zemlji i inostanstvu, pa je naposlijetku osiguran neophodan novac za liječenje. Amiru želimo brz oporavak i sretan povratak kući.

KOMENTARI