instant fap

Bakir Izetbegović na tribini u Bihaću

Po prvi put  u Bihaću je tribina  otvorena sa  tri pozdrava „Dobro većer, Es selamu alejkum i Smrt fašizmu“ , jer smo mi rečeno je,  dokazani antifašisti.

U organizaciji OO SDA Bihać sinoć je u Bihaću održana tribina pod nazivom „U susret izborima“ na kojoj je među ostalim prisustvovao i Bakir Izetbegović, predsjedavjući Predsjedništava BiH.

Predstavljeni su kandidati za načelnika, te nosioci kandidatskih lista za OV na predstojećim lokalnim izborima. Kandidat za načelnika općine Bihać je Emdžad Galijašević, a nosilac liste je Samir Mu,minović, Smail Toromanović kandidat je za načelnika općine Cazin, Agan Bunić za Bužim, Husnija Kudić za Veliku Kladušu, Mustafa Avdagić za Sanski Most. SDA nema kandidata za načelničku poziciju u  općini Bosanski Petrovac, ali će podržati neovisnog kandidata Zlatka Hujića.

Obraćajući se prisutnima Izetbegović je kazao da na ovogodišnjim izborima očekuje pobjedu s obzirom da je SDA okupila političku vojsku, odnosno sve stranke probosanske orjentacije, da imaju sposobne ljude, ali i da su politički sazreli.

Na pitanje novinarke Novog radija da li to znači da se može očekivati i spajanje sa A-SDA , Izetbegović je odgovorio da možda neće doći do ujedinjenja, ali kada je BiH u pitanju onda će približiti stvove sa svim probosanskim stranakama pa tako i sa A-SDA.

Osvrnuo se Izbetbegović i na EU usporedivši Europu sa starom jabukom koja ne daje mladice, ali se na njenom teritoriju nalazi 500 miliona ljudi koji su sposobni da je izvuku iz trenutne financijske krize. U ovu brojku svrstao je i građane države BiH koja zaslužuje da postane njenom članicom.

U tijeku jutarnjih sati  Bakir Izetbegović član predsjedništva BIH , u pratnji svojih domaćina posjetio je  Povratničko mjesto Martin Brod u kome žive mještani srpske nacionalnosti kao Nacionalni park Una.

Tijekom boravka u Nacionalnom parku Una   posjetio je  unska slapove a posebno slapove u Martin Bordu ,kao i Štrbački buk, a u poslijepodnevnim satima bit će nazočan na poznatom  bihačkom hipodromu Bakšaiške bare  gdje će biti održane   9.međunarodne konjičke trke koje  nose naziv prvog predsjednika BIH Alije Izetbegovića.

KOMENTARI