Balotelli i njegovi “performansi”

HomeSport

Balotelli i njegovi “performansi”

Glasajte za Nurkića u izboru za najboljeg evropskog košarkaša godine

Mario Balotelli nema mira ni na treninzima fudbalske reprezentacije Italije uoči nastupa u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u fudbalu.

Napadač “azura” je uprkos savršenom miru i koncentraciji na radne obaveze kompletne selekcije Italije, uspijevao da skrene pažnju na sebe “mladalačkim” performansom. I to toliko da je trening nacionalne selekcije nekoliko puta prekidan.

Tamnoputi špic italijanske reprezentacije je jednostavno primijetio da mu je dosadno dok se rade vježbe istezanja, pa je posegao za korner zastavicom.

Osim što se izležavao dok su njegovi saigrači radili punim tempom, Balotelli je smjestio zastavicu u svoje međunožje, i tako počeo da zasmijava saigrače, koji su prekinuli sa radom nekoliko puta, sve dok njihov kolega nije riješio da zastavicu vrati gdje joj je mjesto…

Reprezentacija Italije će u četvrtfinalu prvenstva Evrope igrati protiv selekcije Engleske, a taj meč na programu je u nedjelju od 20,45 časova na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

A, selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson, tri dana uoči meča sa Italijom, odlučio je da pojača vježbanje penala na treninzima.

“Treninzi pred meč sa Italijanima se odvijaju u uobičajenom ritmu, s tim što smo pojačali vježbanje penala. Došli smo u fazu turnira kada penale moramo da shvatimo ozbiljno, jer nam se u prošlosti dešavalo da važne mečeve izgubimo sa bijele tačke”, rekao je Hodžson i dodao da se “sa penalima nikada ne zna”.

“Možete da vježbate izvođenje penala do besvijesti, ali sve se svodi na trenutak koncentracije, samopouzdanja, sposobnosti da se isključite od dešavanja oko vas, od bučne publike i pritiska koji nosi vaš šut. Viđali smo da penale ne iskoriste igrači za koje smo mislili da su neprikosnoveni izvođači najstrožije kazne”.