instant fap

Banjalučanin dobio odštetu od 300 hiljada američkih dolara od YAHOOA

Milorad Michael Trkulja je porijeklom iz Banja Luke ,a sada živi u Melbournu, tužio je kompanije Google i Yahoo zbog toga što su ga na internetu predstavili kao kriminalca, te je od Yahooa naplatio odštetu od 300.000 dolara, a proces protiv Googlea je u toku

Trkulja nije htio da prihvati nagodbu da odustane od suđenja, piše srbijanska Politika.

“Od Googlea i Yahooa sam tražio da mi dostave IP adresu računara sa kojeg je postavljena ta neistinita informacija, ali mi to nisu dali. Da jesu, ne bih ih tužio. Ovako, pošto su vlasnici internet adrese Google i Yahoo, odlučio sam da tužim njih”, priča Trkulja.

“Milioni ljudi imaju iste probleme, ali nisu spremni da se bore protiv giganata”, objašnjava ovaj Australijanac porijeklom iz Banja Luke iz koje je otišao prije 40 godina, piše Politika.

61-godišnji biznismen postao je poznat krajem prošlog vijeka kao estradni menadžer i domaćin mnogim umjetnicima koji su gostovali u Australiji. Trkulja je svojevremeno bio upucan u leđa, nakon čega su počele da kruže razne priče o njemu i tada je dovođen u vezu sa ljudima izvan zakona. Trkulja je sve priče o njemu kao kriminalcu demantirao, ali su se na internetu, kod pretraživača Yahoo i Google pojavile tvrdnje da je on kriminalac. Pravdu je potražio na sudu, Yahoo je pobijeđen, a proces protiv Google se vodi u Vrhovnom sudu u Melbourneu.

Tek poslije tužbe, ova dva pretraživača su uklonili stranice, ali tada je već bilo kasno.

“Tužio sam ih, iako su veliki i bogati”, kaže Trkulja.

KOMENTARI