instant fap

Barbarez napokon govorio za medije, ali za njemačke

Barbarez napokon govorio za medije, ali za njemačke

Sergej Barbarez (49) već godinama nije prisutan našoj fudbalkoj javnosti.

Barbarez je bio uključen u proces skidanja suspenzije FS BiH 2011. godine, a posljednji put, vezano za fudbal, pojavio se u javnosti kada je bio kandidat za nasljednika Safeta Sušića na klupi BiH 2014. godine.

Njemačkim medjima pošlo je za rukom da od Barbareza dobiju koju rečenicu, a govorio je o stanju u Bayer Leverkusenu koji je trenutno treći u Bundesligi.

“Sa uživanjem pratim utakmice svog nekadašnjeg tima. Sjajno igraju i popravili su se i u segmentu gdje su bili kritikovani – da ne pobjeđuju u utakmicama u kojima su favoriti. Srtan sam zbog Petera Bosza jer je pokazao kakav je kvalitetan trener. Bayer će igrati važnu ulogu u Bundesligi ove sezone” poručio je Barbarez.

Barbarez je u Bayeru igrao od 2006. do 2008. godine i tu je završio svoju karijeru. Ranije je nosio dres HSV-a, BVB-a, Hanse, Union Berlina, Hannovera i Veleža.

Barbareza mnogi priželjkuju kao selektora reprezentacije BiH, a on je, bez obzira na manje prisustvo u javnosti, u više navrata rekao da je otvoren za ozbiljne razgovore i uvijek dostupan za svoju reprezentaciju.

KOMENTARI