instant fap

Beba na ljetovanju

Sunce i boravak na otvorenom treba ozbiljno shvatiti, pa djeca moraju biti u dubokom hladu i namazana visokim zaštitnim faktorom. Ne trebate brinuti za  izgradnju kostiju i vitamin D, jer je za njegovu sintezu dovoljno samo sunčevo svjetlo i njegovo djelovanje na otkrivene dijelove tijela (lice, ruke i noge), a  UV zrake djeluju i u hladu jer se reflektiraju od okoline posebice od površine mora.

Voda je neophodna za odvijanje i regulaciju  svih životnih procesa, neophodna je za život.

Mala djeca lako gube vlagu tijekom prve godine života, jer  bubrezi nisu dovoljno razvijeni, kao ni sustav regulacije tjelesne topline. Zato se nedovoljan unos ili gubitak tekućine očituju u porastu temperature, gubitku tjelesne mase ili smanjenim mokrenjem.

Visoke temperature, osim odraslih, teško podnose i djeca.

Većina djeca u takvim uvijetima pokazuje pojačanu potrebu za unosom tekućine, što je prirodno jer se znojenjem velik dio tekućine gubi.

Ima djece koja se za velikih vrućina ne znoje pretjerano, bez obzira na to njihova potreba za tekućinom je povećana.

Budući da bebe ne znaju same reći da su žedne, roditelji moraju tome posvetiti više pažnje nego inače. Dojenoj djeci nije potreban dodatni unos tekućine, ali zato mama mora paziti da sama unosi dovoljno tekućine. Ako su temperature više od 30 °C, onda je dobro djetetu ponuditi vodu! Djeci hranjenoj formulom treba dodavati tekućinu  i to najbolje prokuhanu vodu, nezaslađene čajeve ili nakon šest mjeseci  voćne sokove posebno namijenjene toj dobi.

Rashlađeni voćni sokovi (koji se mogu i malo razrijediti s vodom) idealan su napitak za vruće ljetne dane. Posebno ako uzmete veća pakiranja (npr. Bebivita sok od 0,5l), jer ih možete dozirati prema želji, a sadržaj otvorene boce držati u hladnjaku do 3 dana.

Bebivita sokovi ne sadrže šećer, pa ova velika, ekonomična pakiranja preporučujemo kao idealan napitak na plaži za cijelu obitelj.

Ljetni obroci moraju biti lagani i lako probavljivi.

Nastojte da bebin jutarnji obrok bude lagan, kombinacija mlijeka i žitarica. Svakako preporučujemo Bebivita voćne duete sa voćem, sirom ili jogurtom ili Bebivita integralne žitarice koje su vrlo slastan jutarnji obrok.

Kao međuobrok na putovanjima, za šetnje u parku ili odlaske na plažu, preporučujemo Bebivita voćne kašice u plastičnim čašicama, pakirane po 4 komada, koje sadrže 100% voće i osvježavajućeg su okusa. Ne moramo ni napominjati koliko su zdrave!

Preporučujemo da za vrućih dana koristite kašice u staklenkama,  kako bi bili sigurni u zdravstvenu i mikrobiološku ispravnost obroka. Po mogućnosti pohranjujte ih u torbi-hladnjaku, ali ih prije konzumacije izvadite i pričekajte da postignu „sobnu“ temperaturu.

I na kraju, uz puno dobre volje i novostečenog znanja, nemojte zaboraviti na fotić, da bi  svi lijepi trenuci sa vašom bebom i prvim ljetovanjem bili  zauvijek sa vama….

KOMENTARI