Bećiragić o umoru Zmajeva: “Ako imate nekog dobrog dilera…”

HomeSport

Bećiragić o umoru Zmajeva: “Ako imate nekog dobrog dilera…”

“Nurkić je strašan centar, Musa neviđen talenat, ali ne znam da li ću preuzeti BiH”

“Odigrali smo maksimalno dobro koliko smo mogli. Razlog što smo izgubili je, ako pogledate statistiku, je to što smo imali 19 izgubljenih lopti. I pored toga skoro smo okrenuli utakmicu. Ali i pored toga bili smo u utakmici i skoro smo uspjeli da pobijedimo. Uvijek smo bili opasni i možemo pobijediti svakoga”, samouvjeren je Bećiragić.

Palo mi je napamet, ako imate nekog dobrog dilera…“, rekao je Bećiragić kroz smijeh, pa nastavio: “Teško je. Ovo je četvrta utakmica u pet dana. Mi smo talentovan tim, ali moramo svaku utakmicu odigrati 100% da bi bili u šansi da dobijemo utakmicu. Tako igramo. I danas smo igrali 100%. I sutra će biti nedostatak energije. Ali mi imamo snagu mentalu da svoj umor ostavimo za prekosutra, tako da ćemo mentalno raditi sa igračima.”, rekao je selektor

Šta moramo popraviti u igri?

“Energija koja nam daje mogućnost da igramo na 110% da bi mogli da igramo protiv ovih reprezentacija. Mi smo dobili Francusku, sa Nijemcima smo izgubili, ne smijem ni reći kako, pa pobijedili Sloveniju, pa sad malo mačku teleća glava, pa hoćemo opet Francuze, a sve preko mog Johna, Juke itd. Skratio sam rotaciju da bi ostavio talenat, jer čim to izbacimo protiv jakih ekipa to se vraća vrlo brzo.. potrošili smo najbolje igrače. Svjesni smo toga, ali jedina stvar koja nam treba je da se vratimo energetski.”, rekao je bosanskohercegovački strateg.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0