instant fap

Begović brani Mourinha: Privilegija je raditi s njim

Begović brani Mourinha: Privilegija je raditi s njim

“Imamo kvalitetu da budemo pobjednici iz dvije utakmice i da ćemo se kvalificirati na Europsko prvenstvo”, rekao je Asmir Begović uoči Irske

Asmir Begović priprema se za večerašnji prvi od dva okršaja dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvoprotiv Irske u Zenici, ali na reprezentativnoj dužnosti progovorio je o lošem stanju u Chelseaju i Joseu Mourinhu, koji je na meti kritika.

Bh. vratara Mourinho je doveo ovoga ljeta iz Stokea, a Begović je stao u obranu Portugalca.

“Nepotrebno je govoriti o njegovim kvalitetama, jedan je od vodećih stručnjaka u ovom poslu i privilegija je raditi s njim. On i svi mi radimo da unaprijedimo našu igru. Što se tiče Premier lige, sigurno je da možemo bolje”, rekao je Begović i dodao:

“U nekim utakmicama nismo imali sreće, a u Ligi prvaka smo solidni. Činjenica da smo na poziciji nižoj od one koju sam očekivao ne kvari mi dojam oko moje odluke da potpišem za Chelsea. I dalje vjerujem da sam napravio dobar izbor. Uživao sam u Stokeu, ali Chelsea je klub, koji je na višem nivou.”

Begovića večeras čeka okršaj s Irskom u Zenici.

“Imamo kvalitetu da budemo pobjednici iz dvije utakmice i da ćemo se kvalificirati na Europsko prvenstvo. Sjajno je bilo igrati na Svjetskom prvenstvu, ali želimo se ponovo plasirati.”

KOMENTARI