instant fap

Begović drugi golman Evrope

Gledajući Evropu, Begović je po broju utakmica u kojima nije primio pogodak trenutno na diobi četvrtog mjesta, a ispred njega su samo Bayernov Manuel Neuer sa 11, Salvatore Sirigu sa 10, te Willy Cabalero sa devet mečeva u kojima nisu primili pogodak

begovic-drugi-golman-evrope

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine i engleskog Stokea Asmir Begović ove sezone briljira u Premiershipu, gdje je po statističkim mjerilima jedan od najboljih čuvara mreže.

Naime, Begović je do sada ove sezone uspio sačuvati mrežu netaknutom u osam utakmica, što je najviše u engleskoj Premier ligi, te trenutno vodi u izboru za Golden glove (zlatna rukavica), odnosno u izboru za najboljeg golmana Engleske.

Gledajući Evropu, Begović je po broju utakmica u kojima nije primio pogodak trenutno na diobi četvrtog mjesta, a ispred njega su samo Bayernov Manuel Neuer sa 11, Salvatore Sirigu sa 10, te Willy Cabalero sa devet mečeva u kojima nisu primili pogodak.
Gledajući ekipe nabrojanih golmana, svakako treba odati priznanje Begoviću, s obzirom na to da Stoke igrački u odbrani daleko zaostaje za učesnicima Lige prvaka, Bayernom, PSG-om i Malagom, čiji su golmani plasirani na prve tri pozicije.

Međutim, ukoliko pitate Begovića, on će kazati kako su stoperi Stokea Huth i Schawcros najbolji u Evropi, te da su i oni jako zaslužni za njegovu trenutačnu formu.

Inače, prema detaljnoj analizi svih statističkih osobina golmana, koju vodi Castrol ranking, Begović je trenutno drugi u Evropi, iza Lilleovog Steva Elane, pa nije ni čudo da je za našeg čuvara mreže interesovanje pokazalo nekoliko velikih evropskih klubova.

KOMENTARI