instant fap

Belmin i Benjamin: Bodybuilding nam je promijenio život!

Belmin i Benjamin: Bodybuilding nam je promijenio život!

Momci, Belmin i Benjamin, rođeni 23.06.1998g, prije skoro više od četiri godine, upoznali su svoju prvu ljubav- teretanu.

Piše: Amar Kaltak

Belmin i Benjamin su blizanci koje ljudi rijetko kad prepoznaju, pa ih s toga zovu “Bruderi”.

Ovi blizanci, koji trenutno žive i rade u Minhenu, kao mali su zavoljeli teretanu. A njihova prva teretana bila je potkrovlje kuće u kojoj su stanovali.

Ovo nisu standardni “Bodybuilderi”, jer njihova priča nadahnjuje mnoge mlade ljude da se počnu baviti sportom.

Kao što smo i rekli, njohova prva teretana, bila je ona improvizovana, u potkrovlju kuće u kojoj su stanovali ovdje u Sanskom Mostu. Stoga su prvih 6 mjeseci trening obavljali na ručno izrađenim spravama. Ma koliko bilo hladno, jer je njihov početak bio u decembru, kažu, trening nikada nisu preskakali.

Nakon “probijanja leda”, krenuli su profesionalno da se bave disciplinom koja se naziva “Powerlifting”. Powerlifting je sport snage koji ima svoje 3 vježbe: čučanj, potisak s klupe (bench press) i mrtvo dizanje. Cilj je podići što veću kilažu u sve tri discipline.

Dok su “Bruderi” trenirali, i učili vježbe i raznorazne planove prehrane, istodobno su se i informisali o vježbama, tijelu, njegovom razvoju, te svega ostalog preko raznih Youtuber-a, sportskih foruma, knjiga i svega ostalog povezanog sa tim.

Ljubav prema teretani je rasla svakim danom sve više i više, baš kao i njihovi mišići. Imao sam priliku slušati ih dok su objašnjavali svoje doživljaje i dijelili svoje znanje sa početnicima. Nevjerovatno. Ovi sportisti idu do te mjere, da čak i važu njihovu hranu po potrebi njihovog programa prehrane, koji usput, naprave sami sebi.

Naprosto rečeno, Belmin i Benjamin su dva dijela hodajuće enciklopedije o ljudskom tijelu.

Oni danas također neprestano treniraju u Minhenu, pa i Sani, kada dođu na odmor, jer kako kažu za to, nema odmora.

Da bi pratili njihove rezultate, trening te sve ostalo, bacite pogled na njihove instagram profile :

https://www.instagram.com/be.njamin393/

https://www.instagram.com/belmin_98_/

KOMENTARI