instant fap
NaslovnicaVijesti

BEOGRADSKI MATURANTI SLAVILI KRAJ ŠKOLSKE GODINE: ‘Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!’

BEOGRADSKI MATURANTI SLAVILI KRAJ ŠKOLSKE GODINE: ‘Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!’

Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu okupili su se oko podneva na Trgu republike u Beogradu da proslave kraj školske godine. Slavilo se sa pivom, poklicima Ratku Mladiću i pjevanjem pjesama koje pozivaju na linč

Okupljeni na Trgu republike, njih oko stotinu, peli su se na štandove postavljene na Trgu, kao i na spomenik knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato.

Viseći sa spomenika, i na očigled mnogih Beograđana, klicali su ime jednog od optuženih za ratne zločine – Ratka Mladića, i pjevali pjesme o Kosovu, a mogli su se čuti i neukusni pokliči poput: “Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji.”

U jednom trenutku preko samog trga se teško moglo proći, pa su tako školske ekskurzije koje su prolazile kroz centar u tom trenutku tražile asistenciju prisutnih policajaca, kako bi djeca mogla neometano i bezbjedno da prođu.

Umjesto da slave završetak školske godine kao većina njihovih vršnjaka koji se ovih dana mogu sresti po Beogradu, maturanti Vazduhoplovne škole odlučili su da ‘zaposjednu’ grad, pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gdje su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pjevali srpsku himnu “Bože pravde” i pjesme posveće Kosovu.