instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

“BERIĆET” – 700 KM za jetime

“BERIĆET” – 700 KM za jetime

Putem socijalnog fonda “BERIĆET” našeg Medžlisa, jučer smo posjetili tri porodice u kojoj žive JETIMI – malodobna djeca bez oca. U svakoj od navedenih porodica djecu podižu samohrane majke bez zaposlenja i bilo kakvih redovnih primanja. Stoga, suvišno je napominjati koliko je svaka pomoć njima hajr-djelo i koliko im znači.

Navedenu donaciju za jetime smo obezbjedili zahvaljujući dobročiniteljima: Mulalić Elviru iz džemata Demiševci koji je sa svojim radnim kolegama iz firme “Gerwin” u Njemačkoj donirao 500 KM, kao i anonimnom donatoru koji je donirao 200 KM.

Putem našeg socijalnog fonda nemamo mogućnost redovnog potpomaganja ove dječice, ali se trudimo u skladu sa mogućnostima, a i dobre ljude nastojimo upoznati sa njihovom situacijom i usmjeriti ih da tu podijele namijenjenu sadaku.

Kolika je vrijednost pomaganja jetima i brige o njima, dovoljno govori hadis plemenitog poslanika, Muhammeda, a.s.: “Ja i onaj koji se brine o siročetu (jetimu), bićemo u džennetu ovako skupa, pa je spojio dva prsta i pokazao.”

Da imamo dobrih ljudi koji tu čast i privilegiju žele zaslužiti, govori i primjer jednog dobročinitelja koji je izrazio spremnost da jednog jetima školuje tokom cijelog njegovog školovanja, pa koliko god ono bilo dugo. Uz to, želio je da za njegov hajrat samo Uzvišeni Allah zna, zato ćemo to poštovati, a Uzvišenog Gospodara u ovim mubarek danima zamoliti da dobročinitelje i one koji vode brigu o jetimima obećanom nagradom nagradi.

A Allah obećanje Svoje neće iznevjeriti!

Senad ef. Omić, koordinator “Berićeta”

KOMENTARI