instant fap

”BERIĆET”: Bajramlucima obradovano 14 jetima

”BERIĆET”: Bajramlucima obradovano 14 jetima

Puninu bereketa bajramskih dana čovjek istinski može doživjeti i osjetiti tek ukoliko se u njima potrudi ne samo sretan biti, nego sretnima i druge učiniti.
Posebno se ta intencija vjere manifestuje u danima Kurban bajrama, kada i našim kurbanima doživljenu radost dijelimo sa potrebnima.

Činjenica da na području našeg Medžlisa ima jetima – dječice koja Bajram dočekuju bez (jednog) roditelja, opredijelila nas je da u ovim danima upravo njih obradujemo prigodnim bajramlucima.
Tako smo ovoga Bajrama, ispred socijalnog fonda “BERIĆET” našeg Medžlisa posjetili 14 jetima i darovali ih sa po 100 KM.

“Iako se moji pilići još vole poigrati igračkama, bajramluk će meni dobro doći da ih pripremim za školu, valja to sve uzeti i obezbjediti”, riječi su jedne samohrane majke dvoje jetima koji idu u osnovnu školu.
Slično nam je kazala i druga majka troje jetima od kojih dvoje pohađa srednju školu i koja se na razne načine bori da djeci osigura školovanje u kojoj se njezina djeca neće previše razlikovati od drugih. Koja majka to svome djetetu ne želi… 
“Hranim 2 krave, par ovaca, kupim janjce čim se ojanje, pa ih prodam narodu kad porastu. Za njih dvoje samo za autobusku kartu do škole valja mjesečno dati oko 150 KM, a ni marke redovnog primanja na koje bi se insan mog'o osloniti”, dio svojih briga nam kazuje ova majka.

Golema je bila radost ove samohrane majke kada smo joj, pored ovih bajramluka, kazali da tu brigu za ovu školsku godinu prekriži, jer postoje dobročinitelji koji već nekoliko godina putem našeg soc. fonda plaćaju dvije autobuske karte djeci u socijalnoj potrebi. I ove godine su odlučili uplatiti cijenu dvije godišnje karte i rado prihvatili da to upravo budu ova djeca bez roditelja.

Upravo ovi dobročinitelji, kao i humani ljudi čijom dobrotom smo uspjeli bajramlucima obradovati 14 jetima, voljeli su da za njihovo dobro samo Dragi Allah zna i da im imena ne spominjemo. 
Zato, Onoga kome ni najsitnije dobro ne ostane skriveno, molimo da dobričiniteljima nafaku uveća i da ih hurmetom njihove sadake štiti i čuva…

Koord. SF “Berićet”
Senad ef. Omić

KOMENTARI