“BERIĆET” uz Saudinu Behremović

Homeinmedia danas

“BERIĆET” uz Saudinu Behremović

Svi pričaju o “Bosancu” u Italiji

Saudina Behremović je 38-godišnja majka koja se prije dvije godine suočila sa teškim iskušenjem – spoznajom da će bolnica možda do kraja života biti njen drugi dom i da će tri puta sedmično biti ‘vezana’ za krevet, zbog prestanka rada bubrega i hemodijalize bez koje život staje.

Žena puna života, čestita i optimistična, nastavila je kroz život onako kako mora, svjesna da je sve od Dragog Boga.

“Iako sam otpočetka svjesna kako moram dalje, koliko god da se trudila normalno živjeti, život kao da je od tada na čekanju. Svi poslovi i planovi se prilagođavaju od jednog do drugog odlaska na dijalizu. I tako svaki drugi dan”, pokušava nam Saudina dočarati dijelić životne svakodnevnice.

Dok smo razgovarali sa Saudinom o tome i nâdi koja se pojavila kroz dobrotu njene majke, ona je kao majka efendiju ispitivala o svojoj kćerci: kako uči u mektebu, sluša li, hoće li ubrzo biti hatme…
A dobrota Saudinine majke Saudini je dala dodatni motiv i razlog za borbu, ali i pokrenula i onu uspavanu dobrotu koja negdje uvijek “čuči” u bosanskom čovjeku i pojavi se kada običnom čovjeku zatreba.

Naime, majka će svome djetetu pokloniti bubreg, a prve pretrage ukazuju na to da će to biti uspješno, ako Bog da. Ako i ne bude, Saudina će težim putem, ali ne svakako od transplantacije neće odustati.
Nažalost, i za jedan i drugi put potrebna je prilična svota novca. Predračun jedne klinike iz Francuske je oko 60.000 KM.

Uvjeravamo Saudinu da će se i ona uskoro uvjeriti u dobrotu našeg naroda, koju ona svakako zaslužuje. 

S obzirom da nam je džematski imam, Zijad ef., o ovoj čestitoj porodici imao kazati samo riječi hvale, ispred Medžlisa Sanski Most, a putem našeg socijalnog fonda “BERIĆET” uručili smo Saudini 500 KM, u znak podrške, te joj kazali da ćemo biti uz nju i dalje do ozdravljenja, ako Bog da.
Dobri narode, vi kojima je Allah podario zdravlje i nafaku, te dvije ogromne blagodati, pozivamo vas i molimo da budete dio pomoći i podrške čestitoj supruzi i majci Saudini. 

Vaša udijeljena sadaka neka vas i vaše čuva od sličnih belaja i kušnji, a činimo dovu Allahu Darežljivom da Saudina dočeka hatmu svoje kćerke Ilme u zdravlju i rahatluku…

** Vaše donacije možete uplatiti na računu koji objavljujemo ispod ili direktno kontaktirati i posjetiti ovu porodicu.

Koord. SF “Berićet”
Senad ef. Omić

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0