instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Besim Burnić više nije član ŽF/NK Sana 2014 Sanski Most!

Besim Burnić više nije član ŽF/NK Sana 2014 Sanski Most!

“Ženskim nogometom sam se počeo baviti prije otprilike četiri godine, osnovni cilj mi tad nije bio da stvorim ekipu koja može da se takmiči, htio sam samo pomoći nekolicini djevojčica koje su imale porodične probleme, da ih izvučem iz lošeg društva, kako bi im pomogao da prepoznaju prave vrijednosti života.

Ali nakon nekoliko mjeseci te djevojke su počele da razumiju šta je to nogomet, sve se je više njih počelo pridruživati nama, jednostavno su shvatili da nogomet nije samo sport nego mnogo više od toga. Jednostavno se je vidjela ta ljubav i razigranost tokom svakog treninga.

Uvijek sam trazio komunikaciju sa svojim igračicama kako bi ih mogao na bolji da razumijem, ali sam isto tako uvijek imao jasan cilj, jasne principe rada, i držao se svojih pravila od samog početka.Ali kada se nešto od toga počne narušavati, kada niste u potpunosti sigurni da li je to ispravan put, kada se izgubi povjerenje u neke stvari, mislim da je onda dosao pravi trenutak da odem i dam priliku nekom drugom na poziciji trenera ovog kluba.

Djevojke su potpuno spremne, čak mislim da je ekipa kvalitetnija nego u prvoj polusezoni, to su dokazale sad i u Italiji kada smo odigrali 3 utakmice drugi dan i sve dobili u našu korist bez primljenog gola.

Htio bi se zahvaliti svima onima koji su bili dio moje priče u protekle četiri godine, koji su mi na bilo koji način pokušalu pomoći. Veoma mi je drago što ovu priču završavam priznanjem sa međunarodnog turnira, što sa osmijehom mogu da kažem ćao. Svojoj već sad bivšoj ekipi želim mnogo mnogo sreće, puno uspjeha u daljem radu, te ako Bog da ostvare svoje zacrtane ciljeve, da laganim korakom koračaju ka Prvoj ligi” kazao je Besim za naš portal.

KOMENTARI