instant fap

Beskućnik iz BiH Hasib Kurić postao američki heroj!

Beskućnik iz BiH Hasib Kurić postao američki heroj!

Hasib Kurić (46), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, postao je heroj nakon pucnjave na benzinskoj pumpi u gradu Hollywood na Floridi početkom ove sedmice, gdje je jedno lice smrtno stradalo

Kurić, inače beskućnik, koji je u SAD stigao prije 20 godina iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine, našao se u centru pucnjave na jugu Floride.

Na svom slabom engleskom, Kurić je pokušao da objasni kako se našao u centru pucnjave te kako je preživio čak tri metka ispaljena u njegovom pravcu. A, sve se desilo u ponedeljak, nešto prije ponoći, kada je Kurić, iznoseći smeće, primijetio sumnjiva naoružana lica iz čijih pokreta je shvatio da se sprema pljačka.

Kurić je odmah utrčao u prodavnicu i upozorio radnika na benzinskoj pumpi “Exxon Mart” na naoružane muškarce koji su se pripremali za pljačku.

“Stavljaju maske ispred pumpe”, kazao je Kurić prodavaču nakon što je ušao u prodavnicu koja se nalazi u sklopu benzinske pumpe.

“Naoružani pljačkaši utrčali su i počeli pucati. Prodavač nije imao vremena ni nazvati 911”, potvrdio je narednik holivudske policije Pablo Vanegas.
Kurić je za američke medije izjavio kako zna šta je pucnjava i kako mogu poginuti ukoliko počnu paničiti.

“Panika vam može ugroziti život, nemojte se bojati u situacijama kada treba spasiti život”, kaže Kurić.

Ovaj Bosanac radi kao pomoćnik na benzinskoj pumpi i, dok je iznosio smeće, vidio je trojicu muškaraca od kojih je jedan bio maskiran.

“Ja sam zaštitar ovdje”, rekao je Kurić pljačkašima, koji su kasnije tri puta pucali na njega dok se krio u prodavnici.

“Trgovac na pumpi je bio naoružan. Došlo je do razmjene vatre i jedan osumnjičeni je fatalno pogođen. Kar nije imao drugog izbora, jer je pucao u samoodbrani”, rekao je Vanegas.

Inače, pomoćnik Leonard Kar (45) iz Miamia je bio taj koji je ubio jednog od pljačkaša. Prema Venegasovim riječima, optužbe protiv prodavača neće biti podignute, jer je pucao u samoodbrani.

Policija tek treba da utvrdi da li je bio i treći osumnjičeni, jer je Kurić vidio njih trojicu.

Kurić dodaje da ih ne bi mogao prepoznati, jer im je vidio samo oči, a na rukama su imali rukavice. Inače, Kurić dodaje da je i posumnjao u njih, jer ih je vidio kako stavljaju maske. Iako je razmijenio nekoliko riječi sa pljačkašima, Kurić kaže da su bili suviše brzi i da su uletjeli u prodavnicu. Nakon što su vidjeli da je upozorio trgovca, jedan od pljačkaša je rekao Kuriću:

“Više nikada nećeš učiniti ovo”, nakon čega je zapucao na njega. Međutim, Kurić se na vrijeme sakrio, tako da nije pogođen.

Iz policije dodaju da je istraga o cijelom slučaju još u toku te ne žele precizirati da li postoji mogućnost da su lopovi imali nekog ko ih je čekao ispred pumpe:

“Nažalost, bilo je ljudskih žrtava, ali najbitnije je da nevini nisu povrijeđeni”, rekao je Vanegas.

Vanegas dodaje da je drugi lopov pobjegao u bijelom automobilu, ali da nije daleko odmakao te da je uhvaćen nekoliko blokova dalje.

Kada je riječ o nastradalom lopovu još nije objavljen identitet, već se čeka pozitivna identifikacija bliske rodbine.

Policija je identifikovala uhapšenog lopova i njegovo ime je Džošua Stjuart, 19-godišnjak iz Holivuda. On je optužen za pokušaj ubistva te oružanu pljačku.

Kurić kaže kako nije heroj. Međutim, američki mediji misle suprotno, jer je umjesto da pobjegne na sigurno mjesto utrčao u prodavnicu i upozorio svog kolegu koji ima četvoro djece, što je zaista hrabar čin.

Štaviše, Kurić dodaje da je Kar taj koji je spasio njemu život, jer je reagovao kako treba:

“On je i meni spasio život”, kaže Kurić, govoreći o Karu, kojeg poznaje negdje oko godinu i po dana:

“Ali, istina je, ne osjećam se kao heroj, jedino sam srećan jer sam još živ”, kaže on.

Kurić dodaje da osjeća i lojalnost prema benzinskoj pumpi gdje radi kao ispomoć, jer su mu dali smještaj, hranu i posao.

Kar je trenutno uzeo nekoliko slobodnih dana pa nije dostupan za komentar, a mijenja ga kolega Džered Montero, koji kaže da je Kar dobar radnik:

“On je zaista dobar radnik i znam da mu nije lako jer je upucao čovjeka. Ali, nadam se da će nakon nekog vremena prihvatiti da se to jednostavno moralo tako desiti i da će se vratiti na posao”, kaže Montero.

depo.ba

KOMENTARI