instant fap

Bez euforije do nove pobjede

Latvija će tražiti priliku da se iskupi za poraz od Grčke. Vjerujem da će već u Zenici tražiti iznenađenje. Na nama je da ih spriječimo u tome. Imamo iskustva u utakmicama sa slabijim ekipama i nadam se da ćemo to potvrditi i na Bilinom polju, smatra bh. selektor

Safet Sušić bio je itekako raspoložen na prvom zajedničkom treningu nakon povratka fudbalske A reprezentacije BiH iz Lihtenštajna gdje je ostvarila pobjedu na otvaranju kvalifikacija za SP 2014.
A, kako i ne bi bio. Njegovi izabranici ostvarili su najubjedljiviji trijumf u historiji našeg reprezentativnog fudbala, a uz to, na Grbavici je na raspolaganju imao sve igrače jer su u stroju i oporavljeni Haris Medunjanin, Senad Lulić i Mensur Mujdža.

Promjene u sastavu

“To mi je stvorilo i male probleme, jer kako sada sastaviti ekipu? Koga izbaciti iz tima nakon pobjede u Vaduzu? Možda se neko povrijedi pa mi olakša posao”, našalio se Pape.

Definitivno, ekipa koja će istrčati na megdan Latviji neće biti ista kao ona koja je deklasirala Lihtenštajn. Možda nekima to zvuči suludu, jer “ekipa koja pobjeđuje ne mijenja se”, ali Sušić ima objašnjenje.

“Da nije ispalo kako je ispalo, da rezultat nije bio dobar, svi bi pitali zašto je igrao ovaj, a nije onaj. Latvija je objektivno jača reprezentacija od Lihtenštajna, a u Vaduzu smo se mučili prvih 20, 25 minuta. Da smo otišli na odmor pri rezultatu 0:0 bilo bi promjena u ekipi, jer već sam počeo razmišljati šta uraditi. Sreća, za sedam minuta smo postigli tri gola i riješili utakmicu”, objasnio je Sušić.

Bh. tim je nakon prvog kola zasjeo na prvo mjesto u grupi G, a selektor se nada da ćemo na ovoj poziciji ostati do kraja kvalifikacija. Istina, problem bi nam mogli stvoriti Grci koji su protiv našeg sutrašnjeg protivnika ostvarili gostujuću pobjedu.

“U našoj grupi, izuzev Lihtenštajna nema slabog protivnika. Latvija može pobijediti svakoga i kući i na strani. Stoga, u utorak moramo biti oprezni. Grčka je trenutno u prednosti, jer je u gostima savladala direktnog rivala i dodatno nama otežala posao. Latvija će sada tražiti priliku da se iskupi za taj poraz. Vjerujem da će već u Zenici tražiti iznenađenje. Na nama je da ih spriječimo u tome. Imamo iskustva u utakmicama sa slabijim ekipama i nadam se da ćemo to potvrditi i na Bilinom polju. Bez obzira na našu ubjedljivu pobjedu u Vaduzu euforiji nema mjesta, pogotovo ne kod mene, a vjerujem ni kod igrača”, kaže Sušić.

Musemićeve informacije

Stručni štab će do utorka detaljno izanalizirati igru Latvije, a u tome će im pomoći i Husref Musemić, selektor Olimpijsko-mediteranske reprezentacije koji je bio Sušićev špijun u Rigi.

“Imamo dvije kasete, onu iz prijateljske utakmice protiv Crne Gore i ovu od petka protiv Grčke. Musemić je bio na utakmici protiv Grčke i već smo razgovarali, a podnijet će nam i detaljan izvještaj”, naglasio je Sušić.

KOMENTARI