instant fap

Bh. glumci Damir Mahmutović i Asja Husičić u švicarskom spotu Harisa Dubice protiv trgovine ženama

Bh. glumci Damir Mahmutović i Asja Husičić u švicarskom spotu Harisa Dubice protiv trgovine ženama

U novom spotu švicarskog repera Effea, koji je režirao bh. režiser sa švicarskom adresom Haris Dubica, glavne su uloge ostvarili bh. glumci Asja Husičić i Damir Mahmutović. Spot je sniman u Sarajevu.

Bh. glumicu Asju Husičić znamo po ulozi u seriji “Lud zbunjen, normalan”, a glumac Damir Mahmutović je igrao u filmovima “Dobro uštimani mrtvaci” i “Hiljadarka”.

Spot i pjesma su u potpunosti posvećeni temi trgovine ženama i seksualnog nasilja, a njegovo je snimanje podržala švicarska organizacija F.I.Z. koja se bori protiv trgovine ženama.

“Više od 140.000 žena godišnje u Evropi su žrtve trgovanja ljudima i seksualnog zlostavljanja, a švicarska organizacija F.I.Z godišnje ima više od 200 ovakvih slučajeva”, kaže Haris Dubica.

Budući da je prilikom snimanja spota ostalo dosta neiskorištenog materijala, Dubica navodi kako će ovu priču ispričati i proširiti u formi kratkog filma, gdje će jedna djevojka ispričati svoje iskustvo i životnu priču o ovoj temi.

Video za pjesmu “Tanz för mech” pogledajte u nastavku:

Ovo nije prva saradnja švicarskog repera Effea i reditelja Harisa Dubice, njih dvojica su radili skupa i na spotu za pjesmu “Du bisch willkomme” koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju “Best Swiss Video 2015”, a koje je održano u sklopu jednog od vodećih švicarskih pop festivala za nove bendove, muzičke spotove i izdavačke kuće M4Music.

Ovo je bilo drugo priznanje za Harisa Dubicu koji je prošle godine na istom takmičenju osvojio nagradu za najbolji hip hop video koji je radio za bend “Uslender Production” i pjesmu “Würsch sie”.

KOMENTARI