Bh. kadeti se vratili iz Azerbejdžana: Imali smo kvalitetan nastup na Euru

HomeSport

Bh. kadeti se vratili iz Azerbejdžana: Imali smo kvalitetan nastup na Euru

Dva gola Benjamina Hadžića za historijsku pobjedu protiv Ukrajine

Naša selekcija je Europsko prvenstvo završila na trećem mjestu grupe B

U17 reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se danas iz Azerbejdžana gdje su učestvovali na završnici Europskog prvenstva, javlja Fudbalski savez BiH.

Igrači koje sa klupe predvodi Sakib Malkočević takmičenje su završili kao trećeplasirani tim grupe B sa pobjedom i dva poraza, a kapiten Jasmin Čeliković sumirao je nastup našeg tima:

„Veliki događaj i super doživljaj za nas. Bilo je teško jer smo za protivnike imali ekipa sa sportskom tradicijom i koje su redovni učesnici velikih takmičenja. Mi smo prvi put učestvovali na Europskom prvenstvu, probili smo led i ovo je jedno veliko iskustvo za sve nas. Nažalost, loše smo ušli u prvi meč protiv Austrije, a protiv jake selekcije Njemačke smo pokazali sasvim drugo lice, ali smo nesrećno poraženi. Protiv Ukrajine smo ponovo pružili dobru igru i konačno došli do bodova. Iako smo završili takmičenje, može se reći da smo imali kvalitetan nastup u Bakuu.“

Na Međunrodnom aerodromu u Sarajevu naše reprezentativce je dočekao predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić i izrazio zadovoljstvo načinom na koji su igrači predstavili Bosnu i Hercegovinu.

Svih osamnaest igrača koji su putovali u Azerbejdžan dobili su minutažu na Europskom prvenstvu, gdje naš tim postigao tri gola. Dva puta u listu strijelaca se upisao Benjamin Hadžić, a jednom Jasmin Čeliković.

Četiri igrača su na terenu provela svih 240 minuta, a to su Milan Mirić, Stefan Kovač, Jasmin Čeliković i Benjamin Hadžić.

(Reprezentacija.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0