instant fap

Bh. novinari u promociji Bosanske krajine

Bh. novinari u promociji Bosanske krajine

Zajedno sa Udruženjima BH novinari i Info Business Centre IBC,  Udruženje građana Bosanske krajine u Sarajevu realizira projekt “BH novinari u Bosanskoj krajini”.

U sklopu projekta, počevši od aprila, organizirat će se posjete predstavnika bh. elektronskih, printanih i internet medija, te obilazak najpoznatijih destinacija prirodnog i kulturno-historijskog naslijeđa u našem kantonu. Kako je za Dnevnik RTV USK naglasio Adnan Bajrić, sekretar UG Bosanske krajine, sve općine mogu dodatno kandidovati lokacije, promociju općinske uprave, privrede i turizma, tako da bi na neki način dobili besplatnu reklamu u bh. medijima.

Udruženje također pomaže osnovcima i srednjoškolcima, studentima i drugim građanima i pri dolasku, smještaju i boravku u Sarajevu, te kroz Dane otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu za sve buduće studente iz Krajine.

Još jedan projekt kojem su posvećeni su memorijalne posjete, pod nazivom “Istinom i pravdom u budućnost”. Ovaj projekat bi se trebao nastaviti i u budućnosti, a cilj je da se studenti iz regije i evropskih zemalja upoznaju sa mjestima masovnih grobnica, logora i stratišta u Bosanskoj krajini.

Udruženje postoji od 1991.godine, a zvanično okupljanje i djelovanje počinje u aprilu 1995. u okviru Sabora multietničkog i multikultrunog sastava, u čijem je radnom predsjedništvu, pored brojnih drugih uglednih Krajišnika, bio i tadašnji ministar vanjskih poslova BiH, rahmetli Irfan Ljubijankić.

Od osnivanja Udruženje radi na povezivanju Krajišnika i svih Bosanaca i Hercegovaca na principima građanskog društva i demokratije, te promoviše i zastupa interese Bosanske krajine u Sarajevu, upravo zbog lakše i bliskije saradnje sa institucijama državnih vlasti,  međunarodnih organizacija, privrednika, i posebno turističkih agencija kako bi u svoju ponudu uvrstile i dodatno ponudile aranžmane u USK.

KOMENTARI