instant fap

BH Telecom u Bihaću planira zgradu od 4 miliona KM

BH Telecom u Bihaću planira zgradu od 4 miliona KM

Načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević razgovarao je danas s direktorom Direkcije BH Telecoma u Bihaću Damirom Midžićem o uspostavi bolje međusobne saradnje.

U razgovoru je istaknuta spremnost općinske administracije da u 2013. godini ostvari daleko bolju saradnju, ali i međusobnu komunikaciju s najjačim telekom operaterom u našoj državi, koji je ujedno jedan od najveći investitora u BiH, a samim time i u Bihaću.

Načelnik Galijašević zahvalio je BH Telecomu na dosadašnjoj podršci razvoju Bihaća, ali i brojnim sportskim i kulturnim udruženjima, koja dobijaju donacije od ove kompanije svake godine.

“Posebno sam zadovoljan činjenicom da će ta podrška biti nastavljena i u 2013. godini jer BH Telecom planira realizirati investiciju od preko 4 miliona KM u izgradnju nove zgrade u Prekounju”, kazao je Galijašević dodajući da će u tome imati podršku Općine Bihać, ali i kada su u pitanju ostali problemi s kojim se susreće ova kompanija.

Direktor Midžić je istakao da saradnja između Općine i BH Telecoma u ovoj godini mora biti još bolja, a sve s ciljem kako bi ovaj najveći telekom operater realizirao brojne projekte vezane za izgradnju i rekonstrukciju mreže, izgradnju baznih stanica, ali i izgradnju nove poslovne zgrade na površini od 3.000 metara kvadratnih.

Na današnjem sastanku dogovoreno je i formiranje zajedničkog tima, koji bi poboljšao međusobnu saradnju, te je dogovoreno da BH Telecom dostavi ponudu za korištenje i održavanje mreže besplatnog bežičnog interneta u centru grada Bihaća.

KOMENTARI