instant fap

Bh. zajednica u St. Louisu uskoro dobija svoju policijsku podstanicu

Bh. zajednica u St. Louisu uskoro dobija svoju policijsku podstanicu

dzevada

Bosanci i Hercegovci koji žive u St. Louisu nastavili su svoj svakodnevni život nakon strašnog događaja u kojem je ubijen naš državljanin. Da bi pojačali sigurnost na ulicama, policijske službe su povećale broj patrola u naseljima, te broj policajaca na ulicama, a uskoro bi se trebala otvoriti i prva policijska podstanica u prostorijama Bosanske privredne komore.

Bh. zajednica u St. Louisu uskoro dobija svoju policijsku podstanicu

Kako je za naš portal rekla Dževada Keranović, istaknuta članica bh. zajednice i glasnogovornica udruženja Ujedinjena bosanska zajednica, u posljednjih mjesec dana održan je veliki broj sastanaka između predstavnika policije, Bosanske privredne komore i Ujedinjene bosanske zajednice.

“Morali su se završiti neki radovi u zgradi koji su sada okončani, kako bi se pripremila prostorija za policiju. Svi potrebni koraci su završeni i sve je spremno, a sada se čeka samo konačna potvrda šefa policije Sama Dotsona, koji je rekao da će taj proces biti završen u što kraćem roku”, rekla je Keranović.

Podstanica u St. Louisu, gdje živi veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, doprinijet će većoj sigurnosti građana koji su živjeli u strahu nakon ubistva Bosanca Zemira Begića, koje se dogodilo 30. novembra 2014. godine. Podsjetimo, Zemira je napala grupa tinejdžera, a čekićem ga je ubio 17-godišnji Robert Mitchell.

No, taj strah Bosanci i Hercegovci u Americi nisu usmjerili na negativne stvari, već ka stvaranju boljih uslova za budući život u ovom američkom gradu.

KOMENTARI