instant fap

BiH želi Alena Halilovića, on još nije odlučio za koga će zaigrati!

Trebalo je Alenu Haliloviću petnaestak minuta u dvije utakmice pa da sruši čak tri rekorda – najmlađi debitant Dinama u povijesti u Koprivnici je postao najmlađi strijelac kluba, ali i HNL-a.

Ne bi trebalo biti dvojbi

Trener Dinama naglasio je dvije Halilovićeve reakcije; onu kod poništenog gola Hajduku i pogodak u Koprivnici.

– To sasvim dovoljno govori o njegovoj mirnoći i koliko je Alen jak u glavi.

U Maksimiru će i dalje raditi po planu i dozirati Halilovićeve nastupe, ali nakon ovakvog početka teško da će mu uskratiti nastup u Ligi prvaka. U četiri Dinamove utakmice koje slijede, Halilović bi mogao dobiti priliku da se pokaže u najelitnijem nogometnom natjecanju na svijetu…

– Liga prvaka? Zašto ne – otkriva Ante Čačić koji ima zadatak zaštititi vunderkinda od pritiska javnosti.

Već nakon Hajduka pokrenula se lavina, a ne miruju niti u susjednoj državi gdje se nadaju kako će Alen Halilović uskoro postati njihov reprezentativac.

– Još je rano za tu temu, ali ne vidim razlog da Alen ne igra za Hrvatsku. On je rođen u Zagrebu, od malih nogu je u Dinamu i mislim da tu ne bi trebalo biti dvojbi – zaključuje Ante Čačić.

A koliko je Alen Halilović zreo za svoje godine možda najbolje svjedoči njegova nedavna reakcija na pitanje BiH ili Hrvatska. Iako bi većina njegovih vršnjaka ispalila odgovor bez razmišljanja, Halilović je mudro povukao kočnicu:

– Trenutno ne razmišljam o tome, imam još puno vremena. To mi ne predstavlja neki teret, ali iskreno, još nisam odlučio – dao je Halilović susjedima mašti na volju.

A oni su itekako zagrizli. No, čini se da ga u Sarajevu želi vidjeti samo “Facebook raja”.

– U BiH se priča o Alenu Haliloviću pojavila onog trenutka kada se počelo govoriti da će zaigrati za Hrvatsku. I nema sumnje kako će mu zamjeriti ako izabere Zagreb umjesto Sarajeva, a ti isti neće kritizirati ljude iz Saveza koji nisu prstom mrdnuli da Halilovića dovedu pod BiH zastavu – smatra Haris Ljevo, novinar i urednik portala insider.ba.

Prepušta se slučaju

Ljevo je naglasio kako Alen Halilović nije prvi slučaj da se talent olako prepušta drugim reprezentacijama.

– Ista sudbina zadesila je Živkovića, Rakitića, Petrića, Gavranovića, Seferovića pa i Zlatana Ibrahimovića. Nedavno je Safet Sušić, upitan hoće li u reprezentaciju zvati mladog igrača Schalkea Seada Kolašinca, odgovorio “bojim se da ako krene pješke na utakmicu neće stići”.

Sušić je to kazao zbog izjave Kolašinca da će pješice doći iz Njemačke ako ga izbornik pozove. Nažalost, Sušić nije kritiziran zbog te glupe izjave, već je u medijima okarakteriziran kao duhovit čovjek – tvrdi Ljevo koji kao problem oko eventualnog poziva Alenu Haliloviću ističe činjenicu da ga u BiH savez jednostavno nema tko zvati.

Komitet odlučuje

Naime, u Sarajevu ne postoji predsjednik Saveza, nego iza odluka stoji “komitet za normalizaciju” koji je postavljen od strane Uefe s rokom od godinu dana da se sredi stanje oko izbora tijela Saveza. Na čelu “komiteta” je Ivica Osim, a tu su još i Sead Kajtaz, Darko Ljubojević, Faruk Hadžibegić, Dušan Bajević, Sergej Barbarez…

– Naši čelnici nemaju vremena baviti se odljevom mladih talenata koji bi mogli igrati za našu reprezentaciju, jer je trenutno prioritet borba protiv huliganizma i usklađivanje Statuta Saveza s onim Uefinim – zaključio je Ljevo koji smatra kako će takvim činjeničnim stanjem Bosna i Hercegovina propustiti još jednog “Zlatana”. Ako ga je uopće imala priliku dobiti…ƒ

KOMENTARI