instant fap

Bihaćki IPF obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Bihaćki IPF obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Svakodnevno svjedočimo stigmatiziranju i odbacivanju najstarijih članova društva, zaboravljajući pritom kolika snaga leži u njihovoj mudrosti i iskustvu. Starije osobe suočene su nerijetko i s nedostatkom sadržaja prilagođenih njihovim potrebama i željama, kao i s nedostatkom vremena, brige i podrške društvene zajednice. Ipak, postoje i svijetli primjeri međusobnog razumijevanja, druženja, prijateljstva.

Štićenici “Vita Nostre”, staračkog doma u Bihaću, već četvrtu godinu su uključeni u stručnu praksu sa studentima Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i to sa odsjeka Socijalna pedagogija i duhovna skrb. Na Međunarodni dan starijih osoba, predstavnici IPF-a su iznenadili svoje prijatelje iz “Vita Nostre” nenajavljenom posjetom i tortama kojima su započeli i ovogodišnju, dokazano uspješnu, suradnju.

S gđom Šejlom Karabašić, direktoricom Doma, plan prakse studenata za
predstojeću akademsku godinu danas su potvrdili mr Dijana Sulejmanović – šef Odsjeka SPDS IPF-a, mr Smaila Balić Rahmanović – mentor prakse, docent dr Hakija Kanurić i Hamdija Nesimović ispred pravne službe Fakulteta.  

KOMENTARI