BIHAMK / Zbog snijega potpuno obustavljen saobraćaj na nekoliko putnih pravaca

HomeVijestiBiH

BIHAMK / Zbog snijega potpuno obustavljen saobraćaj na nekoliko putnih pravaca

Dodik je na rubu bankrota, prodaja Elektroprivrede konačan je dokaz pada

Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok se na području cijelog Livanjskog kantona zabranjuje saobraćaj za vozila preko 7.5 tona.

Na području Romanije (Sarajevo-Rogatica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na magistralnim putevima Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Otežano je i saobraćanje na autoputu A-1 Zenica-Tarčin.

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima BIHAMK upozorava na poledicu na kolovozu. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozači se savjetujeju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

 

Granični prelaz Deleuša je zatvoren za teretna vozila. S obzirom na to da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 20 minuta.

 

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, javlja BIHAMK.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0