Bila je to jedna lijepa priča: Gdje su danas i šta rade članovi grupe Seven Up

HomeMagazin

Bila je to jedna lijepa priča: Gdje su danas i šta rade članovi grupe Seven Up

Rješavanjem zagonetke otkrijte šta najviše cijenite u životu

Davne 1993. godine, u jeku opsade grada Sarajeva, osnovana je grupa Seven Up (7UP). 

Grupa je nastala na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića-Gogija, Elvira Hadžijamakovića-Lile, Zoltana Milića-Zolija, Eldina Nizama-Dine i Eldina Oprašića. 

Već svojim prvim javnim nastupom skreću pažnju. 

Iako su namjeravali biti plesna grupaSeven Up doživljava preobrazbu i dolaskom Aide Lindov počinju pripreme za snimanje prvog albuma Noćne ptice koji izlazi 1995. godine.

Na njemu se izdvaja singl s obradom pjesme Sve ove godine, sarajevske grupe Indexi.

Na današnji dan imali su prvi samostalni koncert. Naime, 23. decembra 1995. održan je prvi zvanični koncert, u tadašnjem sastavu Gordan Radić, Elvir Hadžijamaković, Nedim Zgodić, Damir Pašić, Nermin Karšić, Aida Lindov.

Članovi sarajevske grupe Seven Up - undefined
Foto: Privatni album: Članovi sarajevske grupe Seven Up

Krajem 1996. grupu napušta Nermin Karšić – Nera te dolazi 15-godišnji Fuad Backovićkao vokal umjesto dotadašnje pjevačice Aide Lindov i od tada grupa djeluje u slijedećoj postavi čine Gordan-Gogi Radić vokal, koreograf i osnivač grupe, Nedim Zgodić, Elvir Hadžijamaković – Lilo, Damir Pašić – Dadi i Fuad Backovića, kao plesači i vokali. 

Postizali su dobre rezulatate na festivalima, redali hitove i bili omiljeni pop bend među mlađom populacijom. 

Godine 2003. Fuad Backović – Deen je odlučio napustiti bend kako bi krenuo u samostalnu karijeru. Zajedno s njim je bend napustio i Elvir Hadžijamaković-Lilo i posvetio se televizijskoj karijeri i postao jedan od omiljenih TV voditelja.

Članovi sarajevske grupe Seven Up - undefined
Foto: Privatni album: Članovi sarajevske grupe Seven Up

Nakon njegovog odlaska, snimljen je četvrti album na kojem su bili Gogi, Nedim i Dadi.Nakon tog albuma grupa se rasformirala

Iza njih su danas četiri albuma, a ekipa portala Radiosarajevo.ba iskoristila je ugodno druženje s Damirom Pašićem – Dadijem kojeg smo upitali koji je, iz njegove perspektive, bio najisplativiji:

Svaki album je imao svoju draž i atraktivnost. Lično, nemam neki od njih koji bih posebno izdvojio ali najviše koncertnih aktivnosti i putovanja smo imali s albumima Otvaram oči i Sedam, (drugi i treći album)“, govori nam Dadi, jedan od članova ovog nekada popularnog boy banda. 

Prisjećajući se tog vremena, kako nam priča, najviše im nedostaju putovanja, koncerti i nastupi. 

Jedno lijepo vrijeme i jedna lijepa priča. Za mene je to bilo ostvarivanje dječačkog sna i jedan zaista lijepa priča koja je trajala desetak godina, zbog koje smo svi sretni. Moram napomenuti i to da je lijepo što se još uvijek u nekim klubovima i kafićima puštaju naše pjesme. Lijep je osjećaj znati da se raja još sjeća, jer to je ipak jedan period gdje smo bili jedini boys band na ovim prostorima“, ističe Dadi. 

Kako nam je rekao Elvir Hadžijamaković – Lilo, do ponovnog okupljanja nije došlo prije svega zbog nedostatka vremena nekadašnjih članova. Svjesni su, kaže, koliko bi to zahtijevalo novca, vremena ali i fizičke spremnosti.

Razmišljali smo o ponovnom okupljanju ali, na žalost, zbog privatnih i poslovnih obaveza nismo mogli dati maksimum kako to mi znamo i možemo, zato je bolje da ostanemo upamćeni kao jedini boys band na prostoru ex-yu koji je napravio pomak u muzici i video-produkciji“, zaključuje Lilo.

Svi članovi grupe danas imaju svoje privatne i poslovne obaveze i na svu sreću svi su uspješni u onome što obavljaju.

Lilo je danas zaposlen na FTV te radi kao novinar i urednik, Gogi je nastavnik fizičkog vaspitanja, Dadi radi kao savjetnik u osiguravajućoj kući, Nedim ima privatnu firmu, a Deen živi i radi Americi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: